Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat astazi ca va cere conducerii centrale a partidului sa depuna o motiune de cenzura, joi, in cazul in care, Guvernul nu va sustine legea pensiilor, care se va dezbate, tot joi, in Parlament.

"Vreau sa atentionez atat Guvernul, cat si pe primul ministru Tariceanu ca, in cazul in care nu isi va da sustinerea pentru aceasta lege, joi, noi ne vom spune punctul de vedere in cadrul partidului si vom solicita presedintelui Mircea Geoana ca, tot joi, sa fie depusa motiunea de cenzura, care in momentul de fata este conceputa. Sa cada Guvernul Tariceanu!", a avertizat Vanghelie.

Potrivit liderului PSD Bucuresti, in legatura cu legea pensiilor, "sunt jocuri de glezne", atat din partea partidelor de la guvernare, "cat si din a celor care, chipurile, sunt in opozitie", informeaza Newsin.

In context, deputatul PSD Aura Vasile a afirmat ca se pot obtine surse de finantare pentru pensii, anume din taxele provenite din productia si comercializarea alcoolului, a tutunului, de la jocurile de noroc si pariurile sportive si din alocarea a 50% din veniturile brute anuale realizate de Fondul Proprietatea
."Acest fond Proprietatea este un fond care a putut fi realizat in urma privatizarilor din Romania, iar sumele care compun acest fond sunt din munca celor care astazi sunt pensionari. Ni se pare corect ca din acest fond o parte sa se intoarca de drept la cei care l-au produs", a mai spus Aura Vasile.

PSD a amenintat, cel mai recent, ca va solicita sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor in cazul in care Legea pensiilor nu va fi adoptata asa cum doreste PSD, potrivit declaratiilor de marti ale presedintelui formatiunii, Mircea Geoana.

La anceputul saptamanii, PSD a sugerat ca a renuntat la o solicitare care aparuse la finele saptamanii trecute - anume ca PSD sa depuna o motiune de cenzura la adresa Cabinetului Tariceanu II din acelasi motiv.

Intre timp insa, au existat mai multe negocieri intre cele doua formatiuni, care sunt pe doua paliere - PSD obtine marirea punctului de pensie in Parlament, dar si postul de sef al TVR, nefiind inca limpede daca intelegerea nu a cuprins si trecerea la PSD a sefiei CNA.

Negocierile PNL-PSD par sa nu se fi concretizat, in conditiile in care la CNA a fost blocata numirea unui presedinte, sedinta Parlamentului pentru validarea sefilor TVR si CNA este amanata, iar joi, cand este programat votul pe legea pensiilor, este ultima zi a sesiunii. In sesiunea extraordinara nu poate i depusa si dezbatuta o motiune de cenzura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.