Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au intrerupt concursul de acordare a unor licente de emisie care se desfasura in aceasta dimineata si au initiat o sedinta cu usile inchise in care discuta alegerea unui nou presedinte, potrivit unor surse apropiate consiliului.

Discutiile dureaza de peste 20 de minute. In sala de sedinta se afla toti membrii CNA, cu exceptia lui Dan Grigore care se afla in concediu medical postoperatoriu, informeaza Newsin.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a declarat, in aceasta dimineata, ca este posibil ca plenul Parlamentului sa-l voteze in sedinta de miercuri pe presedintele CNA, daca acesta este ales si propus de consiliu.

Vicepresedintele CNA, Attila Gasparik, a declarat luni, pentru NewsIn, ca membrii CNA vor alege un nou presedinte doar in luna septembrie, dupa vacanta parlamentara, deoarece nu toti membrii consiliului pot vota. "Majoritatea membrilor CNA au considerat ca este etic sa asteptam sa avem cvorum complet deoarece fiecare membru, potrivit Constitutiei, are dreptul sa aleaga si sa fie ales", a declarat vicepresedintele CNA.

Potrivit Legii audiovizualului, presedintele CNA este ales de membrii consiliului din randul lor, propus Parlamentului si numit, prin vot, de acesta. Functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului este asimilata celei de ministru, iar ea este exercitata pentru un mandat de sase ani.

Alegerea noului presedinte al CNA s-a facut dupa ce fostul presedinte Ralu Filip a murit in data de 22 mai in urma unui infarct. In locul ramas vacant in consiliu a fost numit, in data de 20 iunie, de plenul Parlamentului, Valentin Nicolau, propus de grupul PSD din Camera Deputatilor.

Consiliul National al Audiovizualului este compus din 11 membri, Attila Gasparik (numit la propunerea Senatului), vicepresedinte, Cristina Trepcea (Guvern), Radu Teodorel (Guvern), Dan Grigore (Guvern), Emanuel Valeriu (Presedintiei), Gelu Trandafir (Presedintie), Grigore Zanc (Senat), Rasvan Popescu (Senat), Ioan Onisei (Camera Deputatilor), Constantin Dutu (Camera Deputatilor) si Valentin Nicolau (Camera Deputatilor).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.