Primul client al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) – "copilul" atat de drag Monicai Macovei, pentru infiintarea careia Romania a intampinat serioase probleme cu vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, va fi un om apropiat fostului ministru al Justitiei.

Fost director de Cabinet al Monicai Macovei, Dorin Costel Todor a fost promovat ulterior in pozitia de secretar general al Ministerului Justitiei (MJ). El ocupa si la aceasta ora inalta pozitie in structura institutiei, in ciuda reclamatelor "epurari" puse-n scena de Tudor Chiuariu, pe care le-au invocat consilierii demisionari ai fostului ministru.

Pe traseul sau profesional in interiorul MJ, director de cabinet - secretar general adjunct - secretar general, desi legea impune depunerea de catre inaltii functionari publici a declaratiilor de interese la 15 zile de la data numirii, Todor nu a facut-o decat atunci cand a fost instalat ca director de cabinet. La momentul respectiv, conform declaratiei de interese depuse la 10 mai 2005, Dorin Costel Todor figura ca actionar (cu 439 actiuni) la Proiect Brasov SA, membru in ONG-ul Asociatia AXE Brasov si persoana fizica autorizata (cu autorizatie suspendata).

MICA OMISIUNE. Conform unor date aflate-n posesia Jurnalului National, actualul secretar general mai detine fericitele calitati de asociat si administrator la SC FISCHEREI SRL Brasov, firma omisa din unica sa declaratie de interese depusa. in plus, el se afla intr-un evident conflict de interese. De ce acest lucru? Pentru ca, spre exemplu, in calitate de secretar general, a luat decizia de a atribui catre SC GAM PRO EXPERT SRL contractul de pregatire profesionala pentru aparatul propriu al Ministerului Justitiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.