“Avand in vedere faptul c pan in momentul de fa nu s-a fcut nici un control post-privatizare la SC Petrom SA i din cauza faptului c Parlamentul Romaniei nu a cunoscut condiiile contractului de privatizare al SC Petrom SA, dei a fost legiferat prin Legea nr. 555/2004, solicitm Biroului Permanent al Senatului i plenului Senatului, demararea unui control post-privatizare al SC Petrom SA”, se arat in solicitarea senatorilor.

“Nu tiu dac sunt suspiciuni sau nu, dar atata timp cat un grup atat de important de parlamentari solicit acest control, Biroul Permanent a considerat c sunt argumente suficiente pentru efectuarea acestui control”, a spus la randul su, chestorul Senatului, Ioan Chelaru, la finalul Biroului Permanent.

Petrom a fost privatizat in 2004, cand grupul austriac OMV a preluat 51% din aciunile companiei. Contractul de privatizare este considerat ca fiind unul dintre cele mai controversate i a starnit numeroase comentarii din cauza condiiilor pe care statul roman le-a acceptat i a preului la care a fost vandut pachetul majoritar de aciuni.