Cererea printului Paul de Romania de anulare a retrocedarii Pelesului a fost respinsa, informeaza Newsin.

Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a respins, vineri, cererea de chemare in judecata formulata de Paul-Philippe al Romaniei pentru anularea restituirii Domeniului Peles emisa de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) in favoarea Regelui Mihai I, anunta MCC.

In luna martie, Paul de Romania a adresat o solicitare scrisa ministrului culturii Adrian Iorgulescu prin care cerea suspendarea procedurilor de restituire in natura a imobilelor din Domeniul Regal Sinaia-Predeal (Peles), pe motiv ca a solicitat la randul sau, in 2002, primariei orasului Sinaia, in calitate de mostenitor al regelui Carol al II-lea, restituirea in natura a Castelelor Peles, Foisor si Pelisor, iar cererile sale nu au fost inca solutionate.

Ulterior, Paul-Philippe al Romaniei, fiul lui Carol Mircea Grigore al Romaniei, fiu al lui Carol al II-lea si al Ioanei Lambrino, a dat in judecata Ministerul Culturii si Cultelor cerand anularea deciziei de restituire a Domeniului Sinaia-Predeal.

Pe 20 martie, Memorandumul de intelegere dintre Casa Regala si Guvernul Romaniei a fost aprobat de executiv, urmand ca statul sa-si exercite dreptul de preemptiune asupra castelului si domeniului Peles, pentru o suma de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cererea de chemare in judecata formulata de Paul de Romania a fost respinsa vineri de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.

Adrian Vasiliu, avocatul casei regale, declara in presa ca printul Paul nu are drepturi civile asupra domeniului Peles, pentru ca Regele Carol al II-lea nu a fost niciodata proprietarul acestuia. Domeniul a fost lasat mostenire de Ferdinand Regelui Mihai I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.