Secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor (FIJ) Aidan White, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa , ca presa romaneasca se afla in criza de credibilitate. "Exista o legatura nefericita intre mediul politic si mass media, ceea ce afecteaza independenta si etica jurnalistilor", a spus White.
"Tot mai multi jurnalisti fac parte din procesul de coruptie care afecteaza si mass-media. Nu avem dreptul sa cerem schimbari fara ca noi insine sa ne schimbam. Cuvantul coruptie se foloseste de prea multe ori in Europa cand e vorba de Romania si Bulgaria, de aceea trebuie depuse eforturi pentru recastigarea increderii in mass-media. Problema esentiala este legatura nefericita intre mediul politic si mass-media. Sunt prea multi politicieni care au interes de afaceri in media", a spus White.

Aidan White a declarat ca "presedintele (Traian Basescu), printr-un limbaj total neadecvat, trimite semnale impotriva dreptului jurnalistului de a se informa, de a pune intrebari".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.