Desi nu aveau voie, Nutu si Sile Camataru vorbeau frecvent la telefonul mobil despre afaceri sau despre cum sa-i „perpeleasca“ pe cei care i-au tradat.

Ion Balint, zis Nutu Camataru, asteapta joi concluzia dezbaterilor Comisiei de eliberari conditionate a Penitenciarului Jilava la cererea sa de eliberare conditionata. Verdictul este asteptat cu acelasi interes si de procurorii care au anchetat cazul, avind in vedere ca la dosarul Fratilor Camataru sint anexate interceptari telefonice din care reiese in mod clar ca atit Ion Balint, zis Nutu Camataru, cit si fratele sau, Vasile Balint, zis Sile Camataru, singurii interlopi audiati vreodata de Comisia pentru studierea abuzurilor din Senat, s-au straduit sa-si aranjeze cu bani eliberarea. "Ion Balint il roaga pe Mitu sa ii ia banii de la T de la pravalie, pentru ca va avea nevoie la prima comisie", se arata in dosar.

Procurorii DIICOT au stabilit ca fratii Camataru, inchisi pentru infractiuni de crima organizata, vorbeau frecvent la telefonul mobil, in timp ce se aflau in penitenciare diferite. Desi nu au voie sa detina celulare, cei doi se ocupau de afacerile lor prin telefon si se informau despre soarta dosarului in care erau cercetati.

Nutu Camataru era apelat periodic de apropiati. Intr-una dintre convorbirile interceptate reiese ca foarte multe persoane erau preocupate de eliberarea acestuia:

Ion Balint: - Sa vedeti cum faceti, ba. Sa vada ea cum faceti (sotia lui Ion Balint - n.r.) sa-i dati banii la avocata pentru stramutare. O sa ia de la Mitu ala. Ca toti sint niste fricosi, ba. Aia e.

Teodor Belu: - Pai da, ma, nene, ma, sint fricosi. Ba, nasule, da’ nu face nimeni nimica daca nu vede banii.

Ion Balint: - Stiu. Stiu de toti. Niste fricosi, da-i in p… mea! Nu vezi ca astia fug (…) fa-mi dracu’ ceva si scapa-ma de aicea ca…


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.