Intelectualii care il sustin pe Traian Basescu nu stiu de unde sa apuce „cea de-a treia republica“.

Colegiul Noua Europa (NEC) - aceasta este "institutia de excelenta academica" ce va coordona elaborarea proiectului societatii civile de revizuire a Constitutiei, au declarat ieri, pentru Cotidianul, surse din interiorul grupului de initiativa.

Informatia apare dupa ce, miercuri, filosoful Gabriel Liiceanu a anuntat, in cadrul dezbaterii "Reconstructia institutionala a Romaniei: O Noua Republica", organizata de Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI), ca un grup de intelectuali va lucra la conceperea unui nou proiect al Legii fundamentale. Din grup, alaturi de Liiceanu mai fac parte politologul Vladimir Tismaneanu, comentatorii politici Traian Ungureanu, Sever Voinescu si publicistul Catalin Avramescu. Presedintele Colegiului Noua Europa este filosoful Andrei Plesu.

Dincolo de intentii insa, lucrurile nu par deocamdata sa fi prins contur in interiorul grupului de initiativa. Nici componenta acestuia nu e inca foarte clara. Nu exista un calendar al intilnirilor, nu au fost stabiliti inca expertii care sa lucreze la proiect, sustin surse din comitet. "Sint atit de multi oameni in tara asta care ar putea face o treaba mai buna decit Iorgovan, Bolcas sau Andon incit nu imi fac griji pe tema gasirii expertilor", ne-a declarat ieri comentatorul politic Sever Voinescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.