Regele Mihai I considera "neintemeiata" actiunea pe care a demarat-o Casa de avocatura Antonie Iorgovan impotriva Ministerului Culturii si Cultelor si Guvernului. In luna aprilie, Iorgovan a anulat, in instanta, retrocedarea domeniului Peles catre Regele Mihai I, fiind blocat astfel procesul de rascumparare.

"Am depus cerere de interventie in dosar, pentru ca Antonie Iorgovan ataca decizia de restituire a domeniului Peles si ar fi trebuit sa-l cheme in instanta si pe Majestatea Sa, Regele Mihai I. Daca dumnealui nu ne-a chemat pe noi in instanta, am intervenit noi, pentru ca nu suntem de acord cu actiunea si dorim respingerea ei ca fiind neintemeiata", a declarat pentru Mediafax Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale. Cererea, care a fost acceptata, este depusa la dosar, iar in luna septembrie urmeaza sa aiba loc prima infatisare in acest proces, la care vor lua parte si reprezentanti ai Casei Regale.

Castelele Peles si Pelisor, impreuna cu terenurile aferente, au fost restituite, pe 1 martie, regelui Mihai I, in urma unei decizii de retrocedare semnate de ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu. In aceeasi zi, conducerea Centrului European de Cultura Sinaia a semnat decizia de retrocedare a centrelor Ceramica si Stavilar, dupa ce la sfarsitul lunii februarie, RA-APPS semnase decizia de retrocedare a partii vechi din Palatul Foisor.