Judecatorii au admis o actiune indreptata impotriva statului roman, dupa ce s-a dovedit ca omul de afaceri Ion Sandu a fost arestat dintr-o grava eroare judiciara

Doua instante judecatoresti din Romania au decis ca omul de afaceri Ion Sandu a fost arestat preventiv nelegal, iar din acest motiv afacerile acestuia au avut de suferit, si au stabilit ca statul roman sa-i plateasca despagubiri de aproape doua milioane de euro. Tribunalul Vrancea si Curtea de Apel Galati au decis ca Ministerul de Finante sa-l despagubeasca pe Ion Sandu cu daune materiale si morale in valoare de sase milioane RON.

Omul de afaceri a aratat judecatorilor ca necazurile lui au inceput de cand a vrut sa achitioneze actiuni la societatea Servagromec din Buzau. Concurentul sau la privatizarea societatii, fostul senator PDSR, Constantin Toma, a cumparat pachetul minoritar de actiuni prin SC Romtem SRL.

Ion Sandu a sustinut in instanta ca, in fata refuzului de a instraina actiunile, Romtem a facut o plangere penala la Parchet. Procurorii buzoieni au decis, in 2001, inceperea urmarii penale pe numele sau pentru complicitate la abuz in serviciu si inselaciune, fiind arestat preventiv 30 de zile si trimis in judecata pentru aceleasi infractiuni.

in urma arestarii, Ion Sandu a fost nevoit sa-si cesioneze actiunile catre Romtem, la o valoare inferioara valorii reale, iar alte doua societati controlate de el au mers in pierdere. Succesiv, trei instante - Judecatoria Ineu, Tribunalul Arad si Curtea de Apel Timisoara - au constatat nevinovatia si au stabilit ca fapta de care este acuzat Ion Sandu nu exista.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.