Dezastrul pe care guvernarea liberal l-a produs in ultimii doi ani in Delta Dunrii a fost recunoscut de premierul Clin Popescu Triceanu, prezent pentru o "vizit de lucru" in Rezervaia Biosferei. Pentru salvarea situaiei, Triceanu a anunat msuri pe care echipa sa de zgomote le considera "nocive" in urm cu nici doi ani.

Triceanu a anunat mai multe msuri pentru Delt i a enumerat cateva din problemele care au dus Rezervaia la dezastru, uitand s menioneze c toate se datoreaz politicii pe care atat Partidul Naional Liberal, cat i Partidul Democrat au aplicat-o in ultimii doi ani. Triceanu a spus c va cere interzicerea pescuitului industrial in Delt, pentru c braconajul a ajuns la cote alarmante, iar presiunea pe resurs a crescut foarte mult (in anii ’90 se pescuiau aproximativ 17.000 de tone de pete pe an, iar acum abia 3.500 de tone).

Premierul a spus c ar putea fi introduse noi permise de pescuit, care s conin mai multe informaii, dar nu a suflat o vorb despre faptul c permisele existente pan in 2005, pe care liberalo-democraii au decis s le schimbe, conineau toate aceste date. Se mai intenioneaz interzicerea folosirii unor obiecte tradiionale de pescuit, dei nici una din restriciile i prohibiiile impuse pan acum nu a fost respectat. Despre programul de reconstrucie ecologic - premiat pe vremuri i care stagneaz de doi ani -, Triceanu a spus c exist proiecte care ateapt finanare european i c cel mai optimist termen pentru primirea banilor ar fi 15 iulie 2007.

Pan mai anul trecut, Sulfina Barbu se btea cu pumnul in piept c autoritile de la Bucureti vor contracta credite de zeci de milioane de euro de la diverse bnci europene, care de care mai impresionate de calitatea guvernrii i de credibilitatea i profesionalismul guvernanilor