Actualizarea declaratiilor de avere scoate la iveala talentul parlamentarilor de a investi profitabil, dar si generozitatea lor.

Unii senatori au imprumutat sute de mii si chiar milioane de euro.

Doi dintre ministrii Cabinetului Tariceanu II nu si-au depus declaratiile de avere nici la doua luni si jumatate de la preluarea functiei.

In categoria demnitarilor care ignora cu buna-stiinta legea care ii obliga sa-si depuna si sa-si actualizeze declaratiile se incapataneaza sa figureze doi ministri ai Cabinetului Tariceanu II: ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, si ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei. Potrivit legii, declaratiile de avere trebuie sa fie actualizate ori de cate ori intervine o noutate in ceea ce priveste bunurile sau veniturile demnitarului.

Mai putini bani, cel putin la prima vedere, pare a avea senatorul democrat Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor in Cabinetul Tariceanu. De la o luna la alta (mai fata de aprilie), Berceanu a crescut suma imprumutata unei firme cu jumatate de milion de euro! E drept ca firma, Vaber Invest Group SRL, nu
este una oarecare, ci apartine fiilor democratului. Daca in 19 aprilie 2007, Berceanu scria ca a imprumutat srl-ul cu 75.000 euro, in 23 mai 2007, la aceeasi rubrica apare suma de 575.000 euro. Ceva mai multe detalii vin la sfarsitul declaratiei: "Am imprumutat cu 100.000 euro firma Vaber SRL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.