" Potrivit senatorului liberal este foarte grava situatia in care Dinu Patriciu ar castiga procesul impotriva SRI, mentionand ca �notele informative, in virtutea carora SRI l-a calificat pe Patriciu cu actiuni la atentarea securitatii nationale, erau niste bazaconii, niste prostii"

Lupta de reformare a serviciilor secrete ii revine, cu adevarat, Partidului National Liberal, a declarat, sambata, senatorul PNL Radu Stroe, la Scoala politica anuala �Gheorghe Bratianu�, organizata la Sighetu Marmatiei. Parlamentarul a informat ca legile sigurantei, initiate de liberali, urmaresc, in principiu, �ruperea activitatii combinate dintre Parchet si servicii, acolo unde serviciile sunt un fel de prelungire a Parchetului, acolo unde serviciile sunt obligate sa faca acte premergatoare�, sa desfiinteze activitatile economice de la SRI si SIE si sa impuna un control parlamentar pe toate palierele, inclusiv asupra operatiunilor in desfasurare.

Pe de alta parte, Radu Stroe a evidentiat ca o alta problema a serviciilor de informatii este interceptarea convorbirilor telefonice. �Ascultarea si inregistrarea telefoanelor este o problema extrem de acuta si de grava. Se asculta telefoanele in draci, cu sau fara aprobare, indiferent daca este oportuna sau nu o asemenea operatiune consacrata prin lege, cu titlu de exceptie. Am considerat ca trebuie sa infiintam o agentie nationala pentru interceptarea telefoanelor, care nu a fost bine primita la ultima sedinta a CSAT, prezidata de presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, si nu a mai fost agreata nici de PSD si nici de PD. Aceasta institutie ar trebui sa aiba rolul de a inlatura suspiciunile in aceasta privinta, iar ca scop - intrarea mandatului judecatorului in sistem si scoaterea din sistem a inregistrarilor audio pentru toti operatorii de telefonie�, a sustinut senatorul liberal.