Nicholson, primita la Palatul lui Cioaba s-a intalnit la Sibiu cu Florin Cioaba, autointitulatul rege international al rromilor.
Acesta i-a multumit oficialului pentru contributia adusa integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, dar mai ales pentru demersul facut in Parlamentul European impotriva casatoriei intre copiii rromi, inainte ca acestia sa ajunga la varsta de 16 ani potrivit editiei electronice a postului Antena 3. Baroaneasa a fost placut surprinsa in momentul in care Cioaba a recunoscut greseala opozitiei transante pe care a manifestat-o in trecut in numele traditiei. Ea si-a adus aminte cu emotie de vremea cand, copil fiind, tatal ei lupta in Parlamentul Marii Britanii pentru drepturile etniei rrome, pentru ca acum rroomii sa se bucure de drepturi depline. Florin Cioaba a recunoscut ca, de cand Romania a devenit membra UE, intelege altfel situatia rromilor.
Ca sa fie considerati europeni, rromii trebuie sa respecte aceleasi legi ca si celelalte etnii si popoare. Florin Cioaba a declarat ca incearca sa-i sensibilieze pe rromi si sa-i convinga sa renunte la traditia de
a-si casatorii copiii la varste fragede. Intalnirea celor doi s-a desfasurat la Sala Thalia din Sibiu, la finalul unui spectacol care a marcat incheierea proiectului �Arta - o sansa pentru fiecare�. Manifestarea s-a desfasurat timp de trei luni si a avut drept scop integrarea tinerilor cu dizabilitati in societate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.