Baroneasa Emma Nicholson, copresedinte al Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei, a declarat, ieri, la Sibiu, ca dezaproba casatoriile copiilor romi si ca politia si justitia ar trebui sa isi faca datoria pentru a le impiedica.
"Varsta legala de casatorie este stabilita foarte clar in legea romana si in toate celelalte state membre ale Uniunii Europene. Deci, tot ceea ce va pot spune legat de acest lucru este ca daca legea a fost incalcata, politia si sistemul judiciar trebuie sa faca ceva", a spus Emma Nicholson. Baroneasa Nicholson a mai spus ca democratia nu poate exista daca sistemul judiciar este corupt, de aceea este nevoie de o justitie corecta.

"Comisia Europeana si PE au recomandat consolidarea sistemului judiciar, considerata o prioritate-cheie. Nu puteti avea democratie, daca nu aveti un sistem judiciar care sa fie decent, corect si necorupt. Cele doua sunt interconectate", a mentionat Emma Nicholson. Prima reactie vehementa a baronesei impotriva casatoriilor dintre copiii romi s-a petrecut in urma cu aproape patru ani, cand fiica de doar 12 ani a regelui Florin Cioaba s-a maritat cu un alt copil.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.