Bunurile care figurau pe numele lui Omar Hayssam si care au fost puse sub sechestru asigurator de Curtea de Apel sunt: un imobil in valoare de peste 280.000 euro, sase autoturisme de lux si un teren in centrul Capitalei.

Averea lui Omar Hayssam este estimata, de presa de specialitate, la 100 de milioane de dolari. O mare parte a fost transferata, imediat dupa rapirea celor trei jurnalisti in 2005, pe numele lui Mohamad Yassin. Totusi, conform datelor de la Registrul Comertului, Omar Hayssam este inca asociat la cinci companii care sunt in stare de functionare. Sotia Adela si fratele Mucles ii sunt asociati.

World Hotels SA, este o companie infiintata in anul 2002, fara participare straina la capital, ca obiect principal de activitate: hotelurile. Asociati: Adela si Hayssam Omar. Ultima inregistrare la Registrul Comertului a fost in iulie 2005. Ssangyong Motors Romania SRL, companie infiintata in 1997. Se ocupa in principal de comert cu piese si accesorii pentru autovehicule. Ultima inregistrare la Registrul Comertului a fost in martie 2007.

La capitolul asociati figureaza Adela Omar, care este si administratorul societatii. Iapit Divertis SA este o firma care se ocupa de fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice. 5 aprilie 2007 este data ultimei inregistrari la Registrul Comertului. Florian Haus Prodcom SRL este o societate care functioneaza de 25 de ani. Obiect de activitate principal: fabricarea si comercializarea produselor din carne. Asociati: Omar Hayssam si fratele sau, Mucles.

Best City SRL se ocupa de comert cu amanuntul al articolelor si aparatelor electrocasnice. O firma infiintata in anul 1999 si care este inca in stare de functionare. Pana la clarificarea situatiei, judecatorii au cerut primariilor de sector date despre toate proprietatile din Bucuresti ale omului de afaceri, ca sa fie puse sub sechestru. Reamintim ca Magistratii Curtii de Apel au decis ca Omar Hayssam sa fie condamnat la 20 de ani de inchisoare, in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak. De asemenea, Curtea a dispus ca cei trei ziaristi sa primeasca, de la familia lui Omar Hayssam, sase milioane de euro despagubiri, cate doua milioane fiecare dintre cei trei - Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.