Romania va trimite in programul NATO de antrenare a fortelor afgane inca 2-3 echipe a cite 15-20 de instructori militari, a anuntat vineri, la Bruxelles, ministrul roman al Apararii.
Cei circa 60 de militari, in plus, pe care Romania ii va trimite in Afganistan se vor ocupa de recrutarea, formarea si antrenarea a cite unui batalion afgan, a precizat, vineri, Teodor Melescanu. Romania are, in prezent, 760 de militari in misiunea NATO din Afganistan si inca 95 in misiunea Enduring Freedom a coalitiei internationale antiterorism, potrivit Ministerului roman al Apararii.

Ministrii de resort din statele NATO, reuniti, joi si vineri, la Bruxelles, au discutat despre cresterea numarului militarilor participanti la misiunile din Afganistan si au subliniat ca, paralel cu sprijinul international, guvernul de la Kabul trebuie sa-si asume responsabilitatea in ceea ce priveste apararea tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.