Procurorii de la Anticoruptie condusi de Doru Tulus au descins la Curtea de Conturi pentru a ridica documentatia solicitata in dosarul „Steriletul“, aflat in lucru de patru ani si ajuns prin declinare de competenta la DNA.

Anchetatorii solicitasera raportul prin care licitatia realizata la Ministerul Sanatatii in timpul mandatului Danielei Bartos de la PSD "spala" de prejudiciul imens reprezentantii Guvernului de la acea data. Se pare ca documentatia respectiva se pierduse prin meandrele... Postei Militare. Curtea de Conturi a fost nevoita sa puna la dispozitia DNA documentele cerute.

Cert este ca procurorii vor sa lucreze cu turatia motorului la maximum, acum, cand la DNA se afla in plina desfasurare controlul de fond al CSM. Afacerea "Steriletul" priveste achizitionarea de produse contraceptive. Actor principal este ex-consilierul ministerial Remus Baciu.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia pentru combaterea faptelor conexe celor de coruptie condusa de deja celebrul Doru Tulus - au descins, ieri, la Curtea de Conturi pentru a ridica personal documentele solicitate in urma cu doua saptamani la conducerea acestei institutii, documente referitoare la afacerea "Steriletul". Dosarul se afla in lucru la parchet de aproape patru de zile si a fost declinat in competenta DNA de un an.

Ieri, anchetatorii aflati sub controlul de fond al inspectorilor Consiliului Superior al Magistraturii au considerat ca e mai bine sa afle la fata locului, in ograda prof. univ. Dan Drosu Saguna, motivul pentru care raportul de control al Curtii de Conturi si anexele la acest raport privitor la afacerea "Steriletul" de la Ministerul Sanatatii nu au ajuns la ei. Surse judiciare spun ca cei de la Curtea de Conturi sustin c-ar fi trimis aceste documente cand au fost cerute si ca nu e vina lor, ci a Postei Militare. Cum o fi, cum n-o fi, Curtea de Conturi a trebuit sa dea reprezentantilor DNA actele solicitate.

Dosarul de la Anticoruptie are drept tinta persoane importante din arena medicala si politica. Primul intrat in vizorul procurorilor este vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Remus Baciu, care a fost, in anul 2002, presedinte al comisiei de licitatie pentru achizitionarea de dispozitive intrauterine cu brol contraceptiv. Baciu era si consilier personal al ministrului PSD-ist Daniela Bartos, dar si sef al Corpului de Control al ministerului. Un fel de jucator complex: el dadea cu picioru-n minge, el o prindea. Pe langa Baciu, se mai afla sub lupa anchetatorilor DNA insusi ministrul sanatatii de la acea vreme, dar si persoane din Curtea de Conturi, mai precis inspectorii care au realizat raportul de control asupra acestor aspecte. Motivul? Inspectorii Curtii de Conturi nu au gasit nici un prejudiciu, iar concluziile privesc doar aspecte de natura procedurala. La DNA insa, suspiciunile sunt mari cu privire la aceste concluzii pentru ca ele ar putea fi produsul unui trafic de influenta realizat de persoanele implicate in acest scandal. DNA ne-a raspuns, ieri, ca nu poate sa ofere "nici un fel de amanunte legate de aceasta ancheta, pentru ca se afla in faza de actiuni procedurale".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.