Potrivit contestatarilor, suma respectiva a fost solicitata de primar pentru organizarea referendumului din 19 mai, intr-o ciorna a raportului justificativ, o cabina de vot fiind evaluata la cate 10 milioane lei.

De asemenea, Inimaroiu nu a reusit sa justifice in fata Consiliului Local nici utilizarea celor 40 milioane RON proveniti in urma accesarii, in luna decembrie a anului 2006, a unei linii de creditare, in conditiile in care, la acea data, excedentul primariei era de 91,4 milioane RON.

Primaria Sectorului 4 a Capitalei contiuna sa fie scena unor scandaluri legate de maniera in care primarul, Adrian Inimaroiu gestioneaza fondurile comunitatii.

Citeste si:

Astfel, acuzat de catre majoritatea consilierilor locali, de faptul ca nu poate justifica utilizarea, pentru organizarea referendumului din 19 mai, a sumei de 550.000 lei noi, primarul Inimaroiu obstructioneaza desfasurarea statutara a sedintei de Consiliu. "Primarul nu a dat Consiliului niciun fel de explicatii despre cheltuirea acestei sume, n-am vazut decat o ciorna unde erau trecute valori de cate 1.000 lei pentru o cabina de vot facuta din patru scanduri", a afirmat consilierul local, Ioan Dragan.

Mai mult, pe langa aceste acuze, edilu-sef Inimaroiu mai are de justificat si modul in care a valorificat suma de 40 milioane lei noi, provenita in urma angajarii, la inceputul anului trecut, a unei linii de credit. Asta, in conditiile in care, potrivit consilierului Dragan, "in luna decembrie a anului 2006, Primaria sectorului 4 avea un excedent de 91,4 milioane lei. Numai ca, urma accesarii respectivei linii de credit, primarul a folosit 10 milioane lei pentru schimarea placutelor stradale si beculetele care au ornat sectorul 4 in timpul sarbatorilor de iarna". Pus in fata acestor acuzatii venite din partea majoritatii consilierilor locali, primarul Inimaroiu afirma, cu seninatate: "va asigur ca nu exista niciun fel de problema in ceea ce priveste cheltuirea fondurilor publice".