Valentin Nicolau, fost presedinte–director general al TVR, a fost propus, ieri, pentru ocuparea postului de membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ramas vacant dupa decesul lui Ralu Filip.

Propunerea a venit din partea grupului PSD al Camerei Deputatilor. Interimatul este asigurat in prezent de vicepresedintele Attila Gasparik. Potrivit acestuia, "locul devenit vacant in Consiliu nu poate fi ocupat de catre un supleant pana la expirarea mandatului titularului, deoarece acesta a fost numit prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 48 din 1992, care nu prevedea si desemnarea unui membru supleant".

Secretarul Camerei Deputatilor Ioan Munteanu ne-a asigurat ca "pana la jumatatea saptamanii viitoare se va afla numele celui care va ocupa functia de presedinte al CNA". Daca va fi numit in Consiliu, Valentin Nicolau trebuie sa renunte la afacerile si la proiectele din mass-media.

Fostul presedinte-director general al TVR Valentin Nicolau a fost propus, ieri, de catre grupul PSD al Camerei Deputatilor in locul de membru al Consiliului National al Audiovizualului, ramas vacant prin decesul lui Ralu Filip.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a solicitat, pe 4 iunie, Camerei Deputatilor sa declanseze procedura de numire a unui membru in Consiliu, pe locul ramas vacant in urma decesului presedintelui CNA Ralu Filip. Potrivit scrisorii semnate de vicepresedintele CNA Attila Gasparik, "locul devenit vacant in Consiliu nu poate fi ocupat de catre un supleant pana la expirarea mandatului titularului, conform prevederilor art. 11 alin. 8 din Legea audiovizualului, deoarece acesta a fost numit prin Hotararea Camerei Deputatilor nr. 48 din 1992, care nu prevedea si desemnarea unui membru supleant".

Conducerea CNA este asigurata in prezent de vicepresedintele Attila Gasparik pana la numirea unui nou membru al Consiliului de catre Parlament si organizarea de alegeri pentru desemnarea unui nou presedinte al institutiei. Ralu Filip a fost propus ca membru al CNA in octombrie 2001 de catre grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor. Pe locul ramas vacant, Camera Deputatilor va trebui sa propuna un nou titular si un supleant, iar, potrivit Articolului 11 din Legea audiovizualului, propunerea va fi inaintata birourilor permanente ale celor doua Camere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.