Ministerul Transporturilor (MT) preconizeaza ca, in urmatorii doi ani, vor incepe lucrarile de executie a peste 600 km de autostrada pentru asigurarea legaturii cu reteaua de drumuri nationale din vestul tarii si Europa, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii MT.

MT: In doi ani incep lucrarile la 600 km de autostrada Potrivit surselor citate, din 2008 se vor incepe lucrarile pentru construirea a patru sectiuni de autostrada, iar din 2009 la alte patru. "In urmatorii doi ani se preconizeaza inceperea lucrarilor de executie a 623 km de autostrada pentru crearea jonctiunii cu reteaua de drumuri din vest si autostrazile Europei", au precizat reprezentantii MT.

Astfel, in 2008 se vor incepe lucrarile pentru executia sectiunilor Nadlac-Arad (38 km), Arad-Timisoara (44 km), Deva-Orastie (33 km) si Orastie-Sebes-Sibiu (78 km), toate avand termen de finalizare 2010. Tronsoanele Timisoara-Lugoj (43 km), Lugoj-Deva (91 km) si Brasov-Ploiesti (112 km) vor incepe in 2009, urmand sa fie gata in doi ani. Tot in 2009, vor incepe lucrarile si pe sectiunea Sibiu-Pitesti (120 km), constructorul avand ca termen de finalizare 2013.

Ministerul Transporturilor estimeaza ca in acest an se va lucra la portiunea Bucuresti-Ploiesti care se va finaliza in 2010, aceasta urmand sa faca parte din autostrazile care vor face legatura cu reteau de drumuri nationale din vestul tarii si Europa. "Lucrarile la autostrada Brasov-Cluj-Bors s-au inceput de la granita de vest a Romaniei cu sectiunile Bors-Suplacu de Barcau si Campia Turzii-Gilau", au explicat reprezentantii Ministerului Transporturilor, citati de NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.