Omul de afaceri Costel Casuneanu a oferit chiar si 30 de milioane de euro pentru cele 9.000 de hectare de padure Omul de afaceri Costel Casuneanu a oferit chiar si ... Proprietatea disputata intre cei doi miliardari face in acest moment obiectul unui litigiu intre mostenitorii Elenei Negropontes si Directia Silvica Bacau

Ion tiriac si Costel Casuneanu, doi dintre greii mediului de afaceri autohton, sunt interesati de achizitionarea a nu mai putin de 9.000 de hectare de padure din comuna Oituz, revendicata de Elena Negropontes, sotia generalului Eremia Grigorescu.

Desi pentru uriasul domeniu procedurile de retrocedare inca nu sunt finalizate, "regale asfaltului", Costel Casuneanu, s-a grabit sa oferteze deja reprezentantii mostenitorilor. Negocierile dintre avocati si omul de afaceri au produs o evolutie spectaculoasa a pretului. Daca initial au fost aruncate in joc cinci milioane de euro, ultimele oferte au urcat la un nivel de peste 30 milioane de euro. in schimb, cel mai bogat om de afaceri roman, Ion tiriac, nu a inaintat nicio oferta legata de pret, el multumindu-se sa anunte avocatii familiei Negropontes ca este interesat de tranzactia imobiliara. Motivul pentru care cunoscutul fost tenismen prefera sa stea in expectativa tine mai mult de faptul ca procedurile de retrocedare sunt contestate in instantta chiar de catre Directia Silvica Bacau.

Chiar daca Parchetul si-a pus rezolutia pozitiva pe dosarul retrocederii, padurarii din Oituz continua sa puna la indoiala in instante identitatea reala a fiului generalului Grigorescu, Dan Ulyse Negropontes. Daca Ion tiriac pare ca ar fi interesat de padure pentru dezvoltarea businessului sau din turismul vanatoresc, Costel Casuneanu a recunoscut ca domeniul forestier ar fi un adevarat bulgare de aur, asigurandu-si astfel pe termen nelimitat, practic, materie prima pentru fabrica de parchet din Onesti.

Cine va lua padurea generalului Eremia Grigorescu?

Proprietatea de 9.000 de hectare face obiectul unui litigiu intre mostenitorii Elenei Negropontes si Directia Silvica Bacau

Una dintre cele mai mari retrocedari imobiliare din Romania este vanata de doi grei ai mediului de afaceri, Ion tiriac si Costel Casuneanu. in cazul achizitionarii a nu mai putin de 9.000 de hectare de padure din comuna bacauana Oituz, cunoscutul rege al asfaltului si-ar asigura pe viata materia prima pentru propria fabrica de parchet. in schimb, Ion tiriac si-ar satisface inca un capriciu pentru pasiunea de-o viata, construind aici un domeniu de vanatoare.

Pentru cele 9.008 hectare de padure, concurenta creata de catre ofertanti a pus o reala presiune pe evolutia pretului padurii. Initial, primele oferte facute proprietarilor fondului forestier disputat au plecat de la aproximativ 5 milioane de euro. insa ultimele preturi puse in discutie au urcat valoarea intregii suprafete de padure la peste 30 milioane de euro. in tot acest joc al cifrelor, atat planurile miliardarilor, cat si cele ale proprietarilor sunt in acest moment puse in dificultate de Directia Silvica a judetului Bacau, singura parte implicata, care contesta procedurile de reimproprietarire.

Concurenta bate la poarta padurii din Oituz

Chiar daca cele aproape trei sferturi din padurea comunei Oituz nu si-au capatat titlul de proprietate, ofertele miliardarilor nu au ezitat sa isi faca aparitia pe piata. Astfel, primul care si-a facut cunoscuta intentia de achizitionare a intregii suprafete de padure a fost omul de afaceri Costel Casuneanu, interesul acestuia fiind explicabil si pentru ca este originar din Oituz. "Este adevarat faptul ca am inaintat o oferta concreta reprezentantilor familiei care revendica padurea, dar discutia nu a inaintat spre o posibila finalizare a tranzactiei pentru ca sunt unele probleme de ordin juridic in privinta documentelor care atesta identitatea mostenitorului", a declarat, pentru "Adevarul", Costel Casuneanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.