Trupul muritor al marelui actor Adrian Pintea a imbracat nemurirea. Artisti, fosti studenti si spectatori care l-au admirat pe Adrian Pintea si-au luat, ieri, ramas bun de la actor, la Teatrul Bulandra, unde a fost tinuta o slujba de catre Monseniorul Ilie Sociu, vicar episcopal al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

Actorul era romano-catolic practicant si mergea frecvent la Catedrala "Sf. Iosif". De doi ani era, de asemenea, cavaler al Ordinului Templierilor. Familia, colegii, prietenii dar si calul sau, Duran, l-au condus pe ultimul drum. Daca am vrea sa scriem despre cit de mare a fost actorul Adrian Pintea, s-ar termina toata cerneala din lume. A trait demn, frumos si cit se poate de plin de energie. A crezut cu tot sufletul in cavalerism, onoare, onestitate, iubire si mai ales in Dumnezeu. Dar a venit o zi cind a trebuit sa primeasca realitatea intunecata a mortii. Si a primit-o cu seninatate, lepadindu-se de nelegiuire si de faptele lumesti. Ieri, aleea destinata vedetelor din cimitirul Bellu din Bucuresti plingea impreuna cu sutele de persoane, prieteni, colegi sau simpli trecatori.

Din sicriul impodobit cu flori, Adrian parca zimbea, incercind sa le spuna tuturor ca n-a murit, ci doar s-a dus, vorba poetului, sa se odihneasca putin. Tinind in mina, fiecare, cite o luminare alba, oamenii, cu lacrimi in ochi, ascultau slujba oficiata de un preot catolic, nevenindu-le sa creada ca "Adrian al lor" s-a dus la cele vesnice.

A ramas in urma iubirea vietii lui si un tata carunt

La capatiiul sau, Lavinia, femeia care l-a invatat sa traiasca frumos, sfisiata de durere, ii saruta si-i mingiia continuu chipul, incercind sa nu-si dea drumul lacrimilor. Pentru ea, Adrian ramine primul si ultimul barbat, marea iubire a vietii ei. La doar un pas de ea, batrinul tata al lui Adrian, privea undeva in gol. Ii era mult prea greu sa-si priveasca fiul in cosciug. Durerea de a-ti ingropa copilul nu poate fi descrisa in cuvinte. Sicriul in care zacea Adrian era inconjurat cu dragoste de prietenii si colegii sai, dar si de calaveri ai Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, ordin din care facea parte si marele actor. De altfel, pe mansetele camasii si pe reverul costumului lui Adrian se gaseau simbolurile cavalerilor. Marele actor a fost inmormintat cu mantia si sabia de Cavaler Templier.

Duran si-a luat si el ramas bun de la stapin

Incercind sa-si ascunda emotiile, Tora Vasilescu, Mihai Constantin, Monica Davidescu, Elvira Deatcu, Mihai Dinvale, Florin Zamfirescu, Dan Bordeianu, Irina Petrescu, Maria si Elena Basescu, alaturi de Ion Caramitru, Adrian Titieni, Manuela Harabor, Claudiu Bleont si fosta sotie a lui Adrian, Silvia Pintea, se rugau neincetat Domnului. Un parfum de mir amestecat cu smirna plutea in atmosfera, coborind parca din cer. La citiva metri, cu ochii umeziti, Duran, calul lui Adrian, impodobit cu doua coroane de flori, il privea pe cel care i-a fost stapin. Adrian a plecat pentru totdeauna dintre noi, mostenind insa viata vesnica.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.