O noua tragedie a zguduit ieri Romania: doua gemene au fost gasite spanzurate intr-un parc din Cluj

O serie de tragedii cutremuratoare, in care au fost implicati copii si tineri, sfasie Romania ca un blestem. Un tanar de 19 ani s-a aruncat de la balcon, pentru ca profesoara cu care avea relatii amoroase a incercat sa puna capat relatiei. O saptamana mai tarziu, un elev de 14 ani s-a spanzurat de un copac, intr-un parc din Capitala. La cateva zile, intr-o comuna harghiteana, o adolescenta si-a luat viata pentru ca parintii nu voiau s-o mai lase la scoala. Acest sir de drame a culminat ieri cu o sinucidere socanta chiar si pentru specialisti. Doua surori gemene, in varsta de 24 de ani, s-au spanzurat, imbratisate, intr-un parc din Cluj.

Andreea si Kinga Bodis proveneau dintr-o familie cu o conditie materiala buna, mama fiind doctor, iar tatal, profesor. Ele colaborau cu mai multi notari publici si firme de profil. Vecinii gemenelor au declarat politistilor ca cele doua erau persoane retrase. Potrivit politiei, fetele si-au cumparat funia duminica, 3 iunie, in jurul orei 14.00, din Praktiker.

Cu sange rece, ele au intrebat vanzatorul cate kilograme poate suporta franghia. Luni dimineata, o femeie care isi plimba cainele in parcul Belvedere avea sa descopere tragedia. Tinerele au fost gasite imbratisate, atarnand legate de funia alba. Sub picioare aveau doua scaune pe care le adusesera de acasa. seful Politiei Cluj-Napoca, Ioan Herdea Rus, a ajuns la locul tragediei la putin timp dupa ce au fost gasite cadavrele gemenelor. "N-am vazut in viata mea de politist - si am aproape 30 de ani de munca - un asemenea caz! Doua surori, si gemene, care sa-si ia viata impreuna! Potrivit expertizelor medico-legale, moartea tinerelor a survenit in urma asfixierii. Nu este niciun dubiu ca acestea s-au spanzurat", a declarat comisarul-sef Ioan Herdea Rus. Asupra tinerelor, n-a fost gasit vreun bilet de adio prin care acestea sa-si motiveze gestul extrem. Aveau asupra lor doar un pix, niste bani si telefoanele mobile.

Mister total

Sinuciderea gemenelor este cu atat mai misterioasa cu cat acestea proveneau dintr-o familie de conditie buna, erau absolvente de filologie si lucrau de cativa ani ca traducatoare autorizate de engleza-germana. De altfel, Kinga si Andreea vorbeau fluent patru limbi straine. Ele mai au un frate ce urmeaza un masterat in Elvetia, mama lor este medic veterinar si profesor universitar la Facultatea de Agronomie, iar tatal, conferentiar la Catedra de Chimie Organica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Politistii au gasit, in casa in care locuiau cele doua surori gemene din Cluj care s-au sinucis, biletele scrise in limbile maghiara si germana, cu citate din Biblie, Kant si Heideger. "Mai mult decat viata, iubesc libertatea" - este unul din citatele gasite in garsoniera din Cluj. "Nu am reusit sa stabilim pana acum niciun motiv care sa le fi determinat pe fete sa recurga la acest gest. Am vorbit cu familia, insa aceasta a fost prea bulversata de ceea ce s-a intamplat. Nu le venea sa creada…", a spus comisarul Herdea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.