Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a sanctionat, marti, postul de televiziune OTV cu intreruperea timp de 10 minute a emisiei, din cauza reflectarii incorecte a cazului sinuciderii elevului bucurestean.

Pana la adoptarea acestei decizii, au fost respinse la vot propunerile privind intreruperea timp de trei ore a emisiei OTV si amendarea cu 25.000 de lei a postului.

Potrivit unor membri ai Consiliului, decizia CNA va trebui pusa in aplicare cel mai probabil miercuri, 6 iunie, intre 19,00-19,10, dupa ce, potrivit legii, postului ii va fi adusa oficial la cunostinta hotararea CNA.

Consiliul considera ca in emisiunea 'Dan Diaconescu in direct', difuzata de OTV in 27, 29, 30, 31 mai si 1 iunie, la adresa careia au fost primite noua reclamatii, au fost incalcate prevederile articolelor 34, alineatul 1, privind prezumtia de nevinovatie, 32 - care stipuleaza dreptul la propria imagine, 42 - referitoare la prezentarea de dovezi care sa probeze afirmatiile facute, 43 - care interzice specularea unor imagini ce prezinta scene de suferinta umana si traume, ca si a articolului 80 - referitoare la prezentarea parerii unor clarvazatori, toate regasindu-se in Codul de reglementare in audiovizual.

in emisiunile reclamate, au fost difuzate relatari ale unei pretinse martore (Liliana) privind posibila crima comisa de sotul profesoarei Corina Vasile, in complicitate cu aceasta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.