Pana la adoptarea acestei decizii, au fost respinse la vot propunerile privind intreruperea timp de trei ore a emisiei OTV si amendarea cu 25.000 de lei a postului.

Potrivit unor membri ai Consiliului, decizia CNA va trebui pusa in aplicare cel mai probabil miercuri, 6 iunie, intre 19,00-19,10, dupa ce, potrivit legii, postului ii va fi adusa oficial la cunostinta hotararea CNA.

Citeste si:

Consiliul considera ca in emisiunea 'Dan Diaconescu in direct', difuzata de OTV in 27, 29, 30, 31 mai si 1 iunie, la adresa careia au fost primite noua reclamatii, au fost incalcate prevederile articolelor 34, alineatul 1, privind prezumtia de nevinovatie, 32 - care stipuleaza dreptul la propria imagine, 42 - referitoare la prezentarea de dovezi care sa probeze afirmatiile facute, 43 - care interzice specularea unor imagini ce prezinta scene de suferinta umana si traume, ca si a articolului 80 - referitoare la prezentarea parerii unor clarvazatori, toate regasindu-se in Codul de reglementare in audiovizual.

in emisiunile reclamate, au fost difuzate relatari ale unei pretinse martore (Liliana) privind posibila crima comisa de sotul profesoarei Corina Vasile, in complicitate cu aceasta.