Soferul transportorului amfibiu blindat care s-a rasturnat pe data de 14 aprilie in Irak va sosi, cel mai probabil azi in tara, pentru a contribui la finalizarea cercetarilor efectuate in urma acestui accident de catre autoritatile militare.
Purtatorul de cuvant al MApN, Andreea Dumitru, a confirmat sosirea militarului, dar nu a putut sa precizeze data. Cauzele accidentului nu sunt inca pe deplin lamurite, intrucat ancheta se afla in derulare, fiind necesara o expertiza tehnica amanuntita a TAB-ului, a spus purtatorul de cuvant al MApN.

Pe timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare, executata in cursul de 14 aprilie, de militarii Batalionului 495 Infanterie, in regiunea Dhi Qar din Irak, un transportor amfibiu blindat a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat, la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Tallil. In urma accidentului, patru dintre cei sase militari aflati in transportor au fost raniti: plutonierul Victor Cornel Giuseppi Petrila, plutonierul Alexandru Toma Petre, caporalul Iacob Valentin Musca si fruntasul Dan Daniel Porumb.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.