Colegiul CNSAS a admis cu doar trei voturi "impotriva" si restul "pentru", contestatia formulata de senatorul liberal Mircea Cosea la decizia anterioara a CNSAS, care stipula ca acesta a facut politie politica.

"Dupa domnul Mihailescu, in sedinta de joi a scapat si domnul Cosea de anatema de securist. Colegiul a luat aceasta decizie intrucat, desi numele i-a aparut pe o lista a ofiterilor acoperiti, nu exista alte acte care sa dovedeasca fara echivoc ca ar fi facut politie politica", a declarat, ieri, unul dintre membrii Colegiului CNSAS. Sursa citata a mai precizat ca voturile pentru admiterea contestatiei au fost exprimate de Laurentiu Tanase, Corneliu Turianu, Constantin Buchet, Florin Chiritescu, Cazimir Ionescu si alti doi membri.

Colegiul CNSAS decisese, in 25 ianuarie, in urma unui vot foarte strans, ca parlamentarii Mircea Cosea si serban Mihailescu au fost colaboratori ai fostei politii politice comuniste.

"Am decis astazi, cu o majoritate fragila, la mustata daca vreti, ca cei doi au fost colaboratori ai politiei politice comuniste, in sensul legii dupa care
functionam", au declarat surse din Colegiu, la vremea respectiva.

Votul din ianuarie indulcea un alt vot al CNSAS, tot in cazul celor doi, dat in octombrie 2006, vot in urma caruia rezultase ca serban Mihailescu si Mircea Cosea fusesera nu numai colaboratori ai Securitatii, ci si ofiteri acoperiti. La jumatatea lunii octombrie a anului trecut, Colegiul CNSAS decidea ca Mihailescu (PSD) si Cosea (PNL) au fost ofiteri sub acoperire ai fostei Securitati, insa, neavand acces la mai multe informatii, nu se poate spune daca au facut sau nu politie politica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.