Seful statului vizeaza un guvern nou format pe structura Aliantei Dreptate si Adevar, dar fara Tariceanu si penelistii dependenti de Patriciu.
In discursul sustinut miercuri in fata Parlamentului, Traian Basescu a militat pentru schimbarea guvernului Tariceanu si pentru anticipate. La final insa, seful statului a facut o declaratie care a reusit sa-i puna pe ginduri pe toti negociatorii de guverne din aceste zile. Pe scurt, Basescu spune ca, in cazul in care nu se va ajunge la anticipate, "atunci criteriile pentru desemnarea unui guvern cu o legitimitate maxima fata de realitatea politica a momentului trebuie sa fie cautate in rezultatul alegerilor parlamentare din 2004 si, de asemenea, in rezultatele referendumului din 19 mai 2007".

Seful statului a reusit sa produca o serioasa confuzie prin combinarea rezultatului alegerilor parlamentare din 2004 cu cel al referendumului din 2007. Vicepresedintele PSD Vasile Dincu vedea in declaratia presedintelui o invitatie la formarea unui guvern PSD-PD. Seful Departamentului de Analiza Politica de la Palatul Cotroceni, Sebastian Lazaroiu, este insa de alta parere: referirea sefului statului nu a vizat PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.