Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA in cel de-al doilea dosar penal, fiind acuzat de dare de mita.

Procurorii anticoruptie sustin ca Nastase, imediat dupa instalarea sa ca premier, l-ar fi numit pe Ioan Melinescu presedinte al Oficiului National de Combatere si Prevenire a Spalarii Banilor ca rasplata ca acesta a ascuns dosarul "Matusa Tamara - 400.000 de dolari".

Era vorba de o sesizare a Oficiului potrivit careia Daniela Nastase ar fi primit banii intr-un cont bancar, fara justificarile legale obligatorii. Intermediarul afacerii ar fi fost Ristea Priboi (colonel de Securitate), in prezent fugit din tara. Denuntul a fost formulat de catre Genica Boerica, arestat pentru spalari de bani si incasari ilegale de TVA, eliberat si apoi protejat ca martor. In apararea sa, Nastase a sustinut ca banii au provenit din vanzarea unor tablouri si bijuterii care i-au apartinut Tamarei Cerkasov, matusa sotiei sale. Nastase a declarat ca "DNA functioneaza ca politie politica".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au trimis in judecata pe fostul premier PSD Adrian
Nastase in dosarul "Matusa Tamara" pentru dare de mita. In anul 2000, Adrian Nastase (pe atunci deputat PDSR) a fost anuntat de catre functionarul Nicolae Melinescu de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) ca sotia sa, Dana Nastase, urmeaza sa fie cercetata deoarece a primit intr-un cont bancar suma de 400.000 de dolari, fara justificarile cerute de lege. Melinescu a "ajuns" la Nastase prin intermediul prietenului sau Genica Boerica, care, la randu-i, era prieten cu Ristea Priboi (fost colonel de Securitate), apropiatul familiei Nastase.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.