Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, sustine, intr-un comunicat transmis ieri ca firmele vicepresedintelui PLD Cristian Boureanu au datorii la stat de peste 420.000 lei.

"Datoriile au fost acumulate incepand din ianuarie 2005, dupa ce Cristian Boureanu a devenit deputat. Desi este unul dintre cei mai bogati parlamentari, iar averea sa a crescut considerabil dupa alegerile din 2004, Boureanu nu-si plateste impozitele si taxele. Cu toate ca legea prevede ca obligatiile restante la stat sa fie platite cu prioritate, Cristian Boureanu a incasat, in 2006, dividende de la firme care au datorii la stat", precizeaza sursa citata.

Astfel, Grupul de Investigatii Politice sustine ca, pe tipuri de bugete, datoriile firmelor lui Cristian Boureanu se distribuie astfel: 333.540 lei la bugetul de stat, 62.212 lei la bugetul asigurarilor sociale de stat (bugetul de pensii), 7.283 lei la bugetul asigurarilor pentru somaj si 24.515 lei la bugetul asigurarilor de sanatate.

Potrivit comunicatului, Cristian Boureanu detine 20% din Bar Operator SRL, firma care datoreaza statului 186.851 lei si se afla in executare silita, 30% din Topanel SRL, care datoreaza in total statului 90.841 lei, cei mai multi dintre acestia la bugetul de stat si se afla de asemenea in executare silita. De asemenea, sustine GIP, Cristian Boureanu detine 80% din Altipo Construct SA, firma cu datorii totale de 43.039 lei. In plus, deputatul PLD ar mai avea actiuni la CS Line Management SRL, Altipo SRL, Mega Trans Logistic SRL, B.S. Distribution CO SRL, toate cu datorii la bugetul de stat.

�In mod paradoxal, odata cu datoriile la stat ale societatilor sale comerciale a crescut si averea deputatului Boureanu. (...) De cand a devenit parlamentar, Cristian Boureanu beneficiaza de indemnizatie, de sofer, de masina, de benzina, de telefon, de deplasari in strainatate - toate platite de la bugetul de stat. Desi profita din plin de banii publici, deputatul PLD nu isi plateste propriile impozite", se precizeaza in comunicat
La randul sau, Boureanu a declarat ca Mugur Ciuvica dovedeste, prin modul tendentios in care interpreteaza datele referitoare la firmele vicepresedintelui PLD, deputatul Cristian Boureanu, fie ca nu pricepe, fie ca nu stie cum functioneaza o societate comerciala, se arata intr-un comunicat transmis ieri ROMPRES.

"Orice om de afaceri sau orice functionar din cadrul Ministerului Finantelor stie ca o firma poate avea de plata sume catre bugetul de stat privind TVA la sfarsitul unei luni si apoi, la inceputul lunii urmatoare, aceste sume sa fie de recuperat", se arata in comunicatul citat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.