In timp ce negocierile intre partide pentru sefia TVR si consiliul de administratie au intrat in linie dreapta, Rodica Culcer este chemata la Comisia de etica, iar concursul de redactor-sef la stiri a ramas fara castigator.

Fostului director demisionar al TVR, Tudor Giurgiu, ii expira perioada de interimat peste opt zile, ceea ce nu-l impiedica sa-si continue demersurile pentru inlaturarea Rodicai Culcer, sefa Departamentului stiri. Pe ultima suta de metri, Giurgiu a convocat din nou Comisia de etica.

Motivele invocate se refera la scandalul legat de dreptul la replica al lui Ion Iliescu, la editorialele publicate in "Evenimentul zilei" si la interviul acordat "Romaniei libere". In sedinta Comisiei de arbitraj din 13 martie, Rodica Culcer este pusa la zid si amenintata cu desfacerea contractului de munca pentru declaratiile date ziarului nostru, potrivit carora in TVR exista presiuni politice si unii ziaristi "raspund unor comenzi politice".

Cu 6 voturi pentru si unul impotriva (cel al lui Calin Zarojanu - consilierul lui Tudor Giurgiu), Comisia de etica a stabilit ca "afirmatiile sunt deosebit de grave", ele putand "conduce la concedierea imediata a salariatului". Intoarsa din concediul medical, Culcer a aflat de continuarea ofensivei pentru indepartarea ei din functie.

Tudor Giurgiu i-a pus gind rau Rodicai Culcer (lucru pe care nu l-a ascuns), in contextul scandalului provocat de cele doua interviuri ale presedintelui si premierului, informatiile din mediul politic spunand ca acela a fost momentul din care PNL a inceput sa faca presiuni pentru inlaturarea sefei de la stiri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.