Presedintele Consiliului National al Audiovizualului a murit n noaptea de marti spre miercuri, n urma unui infarct. Dupa ce va fi adus de la Institutul de Medicina Legala, trupul sau nensufletit va fi depus azi, ncepnd cu ora 12.00, la Sala „Constantin Brncusi“ din Palatul Parlamentului

Membrii familiei lui Ralu Filip au anuntat ca acesta va fi inmormantat maine, la ora 13.00, la Cimitirul Cernica de langa Bucuresti. Filip a acuzat in ultimele zile dureri abdominale, fapt pentru care, marti dimineata, inainte de sedinta Consiliului, a mers la medic pentru un control, au declarat fostii sai colegi din CNA. Potrivit acestora, Ralu Filip credea ca i s-a redeschis un ulcer duodenal. Ei sunt insa convinsi ca stresul continuu din ultimul timp l-a ucis. Ralu Filip era casatorit cu o fosta colega de la "Curierul National", avand impreuna doi copii, un baiat si o fetita, ambii minori.

Presedintele Consiliului National al Audiovizualului a murit in noaptea de marti spre miercuri in urma unui infarct. Dupa ce va fi adus de la Institutul de Medicina Legala, trupul sau neinsufletit va fi depus azi, incepand cu ora 12.00, la Sala "Constantin Brancusi" din Palatul Parlamentului. Potrivit Legii audiovizuale, functia de presedinte al CNA este asimilata functiei de ministru. Membrii familiei lui Ralu Filip au anuntat ca acesta va fi inmormantat, maine, la ora 13.00, la Cimitirul Cernica de langa Bucuresti.

Filip a acuzat in ultimele zile dureri abdominale, fapt pentru care, marti dimineata, inainte de sedinta Consiliului, a mers la medic pentru un control, au declarat fostii sai colegi din CNA. Potrivit acestora, Ralu Filip credea ca i s-a redeschis un ulcer duodenal.

Contrazicand voci care sustin ca nu s-a facut tot ce este posibil pentru salvarea lui Ralu Filip, am aflat de la surse medicale sigure, din interiorul spitalului, ca fina acestuia era de garda in noaptea de marti spre miercuri. Un motiv in plus, deci, pentru care medicii au facut eforturi ca pacientul sa supravietuiasca.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", a declarat, ieri dimineata, ca Ralu Filip a facut un infarct miocardic postero-inferior si a murit in noaptea de marti spre miercuri, la ora 00.50, dupa ce s-au facut incercari de resuscitare timp de o ora, fara nici un rezultat.

Presedintele CNA a ajuns in jurul orei 23.35 la Institutul "Matei Bals", acuzand dureri abdominale si varsaturi. Potrivit lui Streinu-Cercel, simptomele au aparut cu o ora inaintea prezentarii la spital. "In jurul orei 23.35, s-a prezentat la institutul nostru, pentru o simptomatologie aparuta cu circa o ora inaintea prezentarii. A repetat varsatura alimentara si la circa doua minute a dezvoltat stop cardiorespirator, s-a intervenit imediat cu manevre de resuscitare cardio-respiratorie, care timp de o ora nu au dat nici un fel de rezultat", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Desi nu a putut spune exact care ar fi cauza care a declansat criza, Adrian Streinu-Cercel a precizat ca orice o putea declansa, de la o "enervare" pana la o "masa copioasa". "Se intampla la persoane cu grasimi mai multe in sange", a mai adaugat directorul spitalului "Matei Bals".

Filip mai suferise un preinfarct duminica

Presedintele CNA fuma peste un pachet de tigari pe zi, iar din punct de vedere medical era considerat o persoana destul de corpolenta. Declaratia medicului este, insa, contrazisa vehement de colegii lui Ralu Filip, care sustin ca stresul este de vina. Colegii presedintelui CNA spun ca stresul continuu din ultimul timp l-a distrus pe Ralu Filip, care pentru a-si face cat mai bine meseria si-a neglijat complet sanatatea. Responsabilitatea impartirii timpilor de antena pentru referendum, presiunea psihica la care a fost supus in permanenta, dar cu precadere in ultima perioada, a scandalului politic generalizat, si-au spus in cele din urma cuvantul: Ralu Filip a facut infarct.

De fapt, asa dupa cum a declarat - pentru «Gardianul» - Cristina Trepcea, membru CNA (si fost reporter, ca si Ralu Filip), a doua zi dupa incheierea referendumului Filip a avut un preinfarct pe care l-a confundat cu o criza de ulcer. Acesta suferise in trecut de aceasta boala, iar criza de duminica cu varsaturi, arsuri si alte simptome similare l-au facut sa creada ca este doar o criza de ulcer. Din pacate, nici macar un control medical, efectuat chiar in ziua in care a murit, nu a scos la iveala nimic anormal in starea de sanatate a acestuia.

Nu a avut timp de odihna

Filip urma sa implineasca varsta de 48 de ani pe data de 30 august. Tragicul eveniment s-a produs la numai cateva ore dupa o ultima sedinta la CNA. Era multumit, pentru ca in ultimele saptamani se muncise mult, institutia pe care o conducea reusind sa mentina echilibrul si impartialitatea in reflectarea campaniei pentru referendum. Nu avusese timp de odihna. Ralu Filip era casatorit cu o fosta colega de la "Curierul National", avand impreuna doi copii, un baiat si o fetita, ambii minori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.