Minerii si energeticienii din Valea Jiului au intrat, miercuri de dimineata, in greva pe termen nelimitat, in semn protest fata de procesul de trecere de la AVAS a celor doua complexuri energetice Rovinari si Turceni, informeaza NewsIn. La greva au anuntat ca participa si cei 15.000 de mineri de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.
Sindicalistii cer si elaborarea strategiei energetice nationale care sa fie discutata in dezbatere publica si sa fie aprobata prin lege, precum si negocierea cu guvernul a unui plan social, parte integranta a strategiei.

Printre revendicarile minerilor se numara si reorganizarea activitatii de producere a energiei electrice si termice din Oltenia pe lignit prin crearea unui singur complex energetic, urgentarea acordarii licentelor de exploatare pentru perimetrele prezente si viitoare unde isi desfasoara activitatea Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) Targu-Jiu si Complexurile Energetice Rovinari si Turceni sau stoparea acordarii de catre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a licentelor de expolatare in perimetrele carierelor de lignit pentru alte societati comerciale.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.