Romania ar trebui sa stabileasca impreuna cu aliatii un calendar de retragere a trupelor romanesti din Irak, considera 72% dintre romani, in timp ce 46% cred ca propunerea de retragere a militarilor romani din Irak pana la sfarsitul anului este o solutie foarte buna.

Datele sunt prezentate intr-un sondaj national
realizat in luna mai de Gallup Romania pentru Agentia de Strategii Guvernamentale, pe un esantion de 1.144 persoane de peste 18 ani, cu o eroare de +/-2,9% la un nivel de incredere de 95%.

La intrebarea ce parere au despre propunerea de retragere a militarilor din Irak pana la sfarsitul acestui an, 46% dintre romani au spus ca este o solutie foarte buna, 8% au afirmat ca nu este o solutie buna si sustin ca ar trebui sa ne retragem imediat, 28% spun ca nu este bine si ca ar trebui sa ne retragem cand considera aliatii nostri ca putem face acest lucru, 6% considera ca nu ar trebui sa ne retragem trupele din Irak, iar 12% nu stiu sau nu raspund. Intrebati daca trupele romanesti din Irak
si-au indeplinit misiunile pentru care au fost trimise, 83% dintre cei intervievati au raspuns ca dupa parerea lor trupele si-au indeplinit misiunea, 2% au spus ca acestea nu si-au indeplinit misiunea, iar 15% dintre cei intervievati nu stiu sau nu raspund. In privinta stabilirii unui calendar de retragere din Irak impreuna cu aliatii, 72% dintre romani considera ca asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile, in timp ce 13% nu sunt de acord cu aceasta procedura, iar 15% nu stiu sau nu raspund.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat recent, ca spera sa poata propune aliatilor NATO in luna august un calendar al Romaniei pentru retragerea din Irak. Melescanu a afirmat ca spera sa primeasca de la membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii un mandat de negociere cu aliatii NATO in acest sens. Ministrul liberal al Apararii a precizat ca intr-o discutie pe care a avut-o cu premierul Calin Popescu Tariceanu a reiesit o propunere care le-ar putea fi avansata aliantilor NATO, anume ca Romania sa preia o zona irakiana pentru a se implica in reconstructia acesteia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.