Clubul Roman de Presa a decis sa propuna tuturor trusturilor de presa un boicot audiovizual la adresa presedintelui Basescu pentru ziua de joi, iar vineri, pentru presa scrisa

Conducerea CRP a decis sa se solidarizeze cu jurnalista Andreea Pana si sa-l boicoteze pe presedintele Traian Basescu: nici o televiziune sau post de radio sa nu mai difuzeze nici o stire despre acesta joi, in ziua in care urmeaza sa-si reia postul de presedinte la Cotroceni, iar a doua zi, nici un ziar sa nu tipareasca in paginile sale vreun articol despre acest eveniment.

"CRP va recomanda embargo in legatura cu tot ce va declara presedintele Traian Basescu, deoarece consideram ca deposedarea de telefonul mobil a respectivei ziariste inseamna exact privarea ascultatorilor si telespectatorilor de informatie", a declarat presedintele Clubului Roman de Presa, Cristian Tudor Popescu. "S-a mai discutat si despre posibilitatea unui gest simbolic al celor care au camere, aparate foto si telefoane mobile, pe care sa le depuna pentru un timp precizat la Cotroceni in ziua respectiva (joi, 24 mai - n.r.) la picioarele presedintelui, in semn de protest fata de deposedarea colegei lor de scula cu care isi cistiga piinea. E un gest uman, un gest de breasla al ziaristilor de teren, al celor din linia intii, care, de multe ori, sint pusi in situatii foarte dificile", a declarat Cristian Tudor Popescu, citat de NewsIn.

Mai mult, Cristian Tudor Popescu a precizat ca va fi depusa o plingere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca a insultat-o pe jurnalista de la Antena 3. "Pozitia comuna a CRP a fost ingrijorarea tuturor membrilor in legatura cu consecintele unui astfel de act. Ne ingrijoram fata de ceea ce ar putea urma daca presedintele actioneaza astfel asupra unei jurnaliste, la ce ne putem astepta de la alti «bisniti-meni», personaje publice mai mult sau mai putin dubioase, care au antecedente in materie de agresare de jurnalisti si care vor considera ca s-a dat liber acum, daca presedintele face asa ceva", a mai declarat presedintele Clubului Roman de Presa pentru NewsIn.

Reactiile de ieri ale conducerii CRP au fost luate in urma incidentului petrecut simbata, intr-un supermarket din Baneasa, cind presedintele Basescu i-a smuls telefonul din mina jurnalistei de la Antena 3. Basescu i s-a adresat Andreei Pana cu urmatoarea replica: "Mai, pasarica, tu nu ai treaba astazi?", apoi, intr-o discutie cu sotia sa, a spus despre respectiva jurnalista: "Cit era de agresiva tiganca asta imputita".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.