O firma de catering, unde director este prima sotie a fostului ministru al Economiei Codrut Seres, a incheiat numeroase contracte, fara licitatie, cu Ministerul Economiei.

Firma Privileg Catering a incheiat in ultimii ani mai multe contracte cu Ministerul Economiei si Comertului si cu institutii din subordinea sa, Electrica SA si Distrigaz Sud, fara sa participe la vreo licitatie sau macar la o selectie de oferte. Contractele au fost incheiate la propunerea acestor institutii. Unul dintre directorii acestei firme este Adina Seres, prima sotie a fostului ministru al Economiei si Comertului, cu care acesta are o fetita ce se afla in intretinerea mamei, el platind lunar pensie alimentara.

Potrivit Registrului Comertului, firma are doi actionari cu cite 50% fiecare: Anca Mitu, sora Adinei Seres si cumnata a fostului ministru Seres, si sotul acesteia, Calin Mitu. Conform site-ului Ministerului Finantelor, firma Privileg Catering a avut in 2004 o cifra de afaceri de 11,4 miliarde de lei. In 2005, dupa ce la conducerea MEC a fost instalat Codrut Seres, cifra de afaceri a firmei aproape ca s-a dublat, ajungind la peste 21 de miliarde de lei.

Intrebata cum a reusit firma unde ea este directoare sa obtina contracte directe cu MEC, Adina Seres ne-a explicat: "Firma Privileg este pe piata de zece ani. Contractele derulate cu Ministerul Economiei au fost contracte mici, de vreo 20-40 de persoane. Modul in care au fost obtinute aceste contracte a fost foarte simplu: ei ne-au trimis o cerere, apoi noi le-am trimis niste oferte si pe urma s-a incheiat contractul. In total, cred ca s-au derulat vreo trei contracte cu MEC, contracte care nu au avut nici o legatura cu faptul ca fostul meu sot era ministru". La rindul sau, Calin Mitu, unul dintre patronii firmei, precizeaza: "Cu MEC am avut doar vreo trei contracte, dintre care unul nu ni l-au platit nici acum. Cu Electrica au fost citeva colaborari, acum doi ani, iar cu Distrigaz am colaborat mai des. Daca incercati sa o legati pe Adina Seres de aceste contracte, atunci faceti conexiuni fara nici o legatura. Ea lucreaza la noi doar de cinci luni si se ocupa de implementarea sistemului de management al calitatii".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.