Traian Basescu s-a intors la Cotroceni prin votul romanilor

75% dintre cei care s-au prezentat simbata la urne au votat impotriva propunerii de demitere a presedintelui Romaniei, se arata in sondajul realizat la iesirea de urne de INSOMAR si Metro Media Transilvania pentru Realitatea TV.

In exit-poll-ul CURS, prezentat de Antena 1, Basescu este creditat cu mai mult: 78,1%. La aceasta ora nu se cunostea cu precizie care a fost rata participarii la vot. Potrivit Legii referendumului, presedintele Romaniei putea fi demis daca impotriva sa vota minimum 50% plus unu din numarul cetatenilor care se prezinta la vot.

Imediat dupa aflarea rezultatului, Basescu a tinut un discurs pe treptele sediului central al PD. "Suntem in fata unei realitati care nu mai poate fi analizata de politicieni la televizor, suntem in fata rezultatului votului poporului roman", a declarat presedintele Traian Basescu.

Presedintele Romaniei Traian Basescu a sustinut o declaratie la sediul PD dupa ce 75% dintre romani au votat pentru intoarcerea sa la Cotroceni.

75% dintre romani au votat pentru intoarcerea presedintelui Traian Basescu la Cotroceni. Imediat dupa anuntarea primelor estimari, seful statului le-a multumit atit romanilor care au votat pentru confirmarea sa in functie, cit si celor care au votat impotriva. Presedintele a spus ca, prin acet vot, romanii arata ca vor schimbarea clasei politice.

75% dintre participantii la vot au fost in favoarea a ceea ce am sustinut eu. Doar 25% au fost de partea cealalta. Ceea ce inseamna ca reformarea clasei politice trebuie sa fie insusita si de politicieni. Va asigur ca in cel mai scurt timp ii voi invita pe aceasta tema pentru a da satisfactie romanilor, pentru ca asa isi vad romanii tara, a declarat seful statului.

Mi-as permite sa trag concluzia ca votul arata ca romanii doresc ce le propune eu pentru eucatie. Tot din acest vot inteleg ca romanii sustine ce propun eu pentru reforma in sistemul de sanatate, prin transparentizarea licitatiilor de achizitii si prin descentralizarea spitalelor si prin externalizarea unor servicii din spitale, a declarat presedintele. Votul de astazi inseamna si un vot de incredere pentru ce am propus in legatura cu fondurile europene, pentru drumuri, canalizare, intreprinderi mici si mijlocii. Nu in ultimul rind, votul de astazi inseamna adoptarea unor legi ale securitatii nationale care sa corespunda amenintarilor reale de astazi si nu unor principii care enuntate demagogic lasa pe romani neprotejati, a mai spus Traian Basescu. Poate cea mai importanta semnificatie a votului este legata de consolidarea independentei justitiei. Romanii au spus ce vor, noi avem obligatia sa le garantam ca adevarul lor inseamna dreptate pentru toti romanii, a spus presedintele tarii.

Acest vot ma obliga in fata romanilor, dar nu numai pe mine. Obliga si politicienii. Fac un apel public la Parlament sa vina la o cooperare iin sensul votului de astazi al romanilor.

As vrea sa le multumesc atit celor care au votat impotriva, cit si celor care au votat pentru mine pentru ca, in mod egal, au aratat interes pentur viitorul tarii lor. De asemenea, tin sa multumesc romanilor de peste mari si tari pentru interesul pe care l-au avut sa-si exercite interesul pentru tara mama. Ii asigur de dragostea si respectul meu grantindu-le ca niciodata nu o sa negociez interesele romanilor cu vreun politician. Interesele poporului roman sunt nenegociabile, a spus presedintele Traian Basescu la finalul discursului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.