Masinaria cosmica are rolul de a devia traiectoria unui asteroid ce ar putea lovi Terra in 2029 sau 2036

Primul roman care a zburat in Cosmos, Dumitru Prunariu, directorul Oficiului Roman pentru stiinta si Tehnologie pe langa UE de la Bruxelles, lucreaza la proiectarea unui masinarii spatiale care sa devieze traiectoria asteroidului Apophis. Zilele acestea, la conferinta de la Strasbourg, Prunariu s-a intalnit cu colegii sai de "spatiu cosmic".

Generalul (r) Dumitru Dorin Prunariu este membru fondator al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic (ASE), creata in 1985 si care numara 380 de cosmonauti. Astronautul roman, impreuna cu alti sase din SUA, Rusia si Canada, face parte din echipa condusa de americanul Rusty Schweickart (Apollo 9).

"Astronautica este realizata de foarte inalti profesionisti care sunt recunoscuti international, se cunosc intre ei si se stimeaza reciproc, indiferent carei tari apartin, chiar daca uneori sunt concurenti aprigi", spune Prunariu despre relatiile cu colegii sai. impreuna cu acestia lucreaza la proiectarea unui tractor spatial care sa salveze planeta de o eventuala coliziune cu asteroidul Apophis (catalogat de NASA cu gradul cel mai mare de pericol), care ar putea lovi Pamantul in 2029 sau 2036.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.