Regele Mihai a afirmat duminica, in emisiunea "Pro Vest", ca este ingrijorat si intristat de evolutiile recente de pe scena politica romaneasca si a avertizat ca acestea risca sa afecteze imaginea externa a tarii.

Regele Mihai si-a exprimat regretul fata de degradarea atmosferei politice intervenita dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. "Nu mai stiu ce sa cred. Pentru ca asta numai democratie nu este. Sa ma ierte cei care cred ca asta e democratie: ca pot sa urle, sa tipe, sa injure", a declarat Regele Mihai.

El nu s-a ferit sa caracterizeze actuala stare de lucruri drept "tiganie" si a atras atentia ca Romania isi poate pierde reputatia de stat civilizat, la Bruxelles existand deja unele temeri legate de tensiunile de la Bucuresti.

Regele Mihai a dezvaluit ca a avut intrevederi cu presedintele Basescu, dar si cu fostii sefi de stat Constantinescu si Iliescu, carora le-a marturisit aprehensiunea sa, subliniind insa ca discutiile au fost de ordin general, pozitia Casei Regale fiind echidistanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.