Consiliul National al Audiovizualului (CNA) continua sa acorde somatii celor care incalca prevederile articolelor din legislatia audiovizualului.

Pe lista neagra a celor somati au intrat saptamana aceasta postul de televiziune Telesport si postul de radio Guerrilla, conform hotararii luate de CNA, in cadrul sedintei de joi. In cazul Telesport, somatia publica a fost acordata de CNA, intrucat postul de televiziune nu a transmis Consiliului casetele cu programele si emisiunile difuzate in ultimele 30 de zile, solicitate in sedinta de marti. Postul de radio a fost sanctionat cu somatie publica pentru emisiunea "Guerrilla de dimineata" din data de 8 mai, motivele fiind "divertisment la ore nepotrivite" si "limbaj nepotrivit".

Telesport este somat pentru ca nu a adus inregistrarile programelor tv

In sedinta de marti, CNA a somat public Telesport pentru ca nu a informat Consiliul in termen de 30 de zile despre schimbarea de actionariat la compania care detine licenta asupra postului. In cadrul aceleiasi sedinte, Ralu Filip le-a cerut reprezentantilor companiei sa aduca la CNA, in 24 de ore, toate casetele martor cu inregistrarile emisiunilor si ale programelor pe ultimele 30 de zile. Despre somatia publica data postului Telesport, Ralu Filip, presedintele CNA, a declarat: "Propun somatie pentru ca nu ne-au adus casetele pe tronsoane orare si fara sigla". In schimb, membrii CNA, Grigore Zanc si Radu Teodorel, au propus amendarea postului pentru atitudinea sfidatoare a Telesport fata de CNA, care nu a trimis toate documentele solicitate cu privire la actionariat si casetele martor, conform cererii impuse de Consiliu, nerespectand hotararea CNA.

"Propun amenda pentru ca nu au trimis actele de indata, asa cum li s-a cerut", a spus Radu Teodorel. In cele din urma, membrii Consiliului au votat pentru sanctionarea cu o somatie, dar cazul ramane deschis, CNA urmand sa rediscute situatia de la Telesport in sedinta din 15 mai.

Radio Guerrilla primeste somatie pentru "limbaj nepotrivit"

In ceea ce priveste postul de radio Guerrilla, membri ai CNA au sustinut ca in emisiunea "Guerrilla de dimineata" au fost folosite "un divertisment nepotrivit" si "un limbaj nepotrivit", incalcandu-se articolele din legislatia audiovizualului privind protectia minorilor. Pe membrul CNA, Ioan Onisei, l-a deranjat faptul ca, in emisiune, moderatorii sustineau ca vor sa relaxeze oamenii la telefon, folosindu-se apelative de genul "boule". Cu toate acestea, Ralu Filip a fost impotriva acordarii somatiei. "Daca noi protejam populatia si copiii de «boule», ce ar trebui sa facem in cazul in care la ore de maxima audienta apar politicieni care se exprima extrem de agresiv?", a tinut sa precizeze Filip.

CNA a votat, in final, sa dea somatie publica postului de radio, pentru motivele invocate, respectiv "divertisment la ore nepotrivite" si "limbaj nepotrivit".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.