Traian Basescu si-a ascuns in urma cu cinci ani tranzactiile cu omul de afaceri Costel Casuneanu in spatele unui paravan: o concitadina a "regelui asfaltului". Pe atunci, Casuneanu ii era client la licentele de transport eliberate de minister. Marti seara, la TVR, Basescu a scapat porumbelul: cu banii de la Casuneanu si-a luat vila din Otopeni.

In iunie 2002, Jurnalul National publica un amplu material, rezultatul a cateva luni de documentare, cu titlul "Averea lui Traian nu se regaseste in castigurile lui legale".

O radiografie a finantelor omului politic, incluzand declaratii de venit si de avere, salariile de dupa Revolutie, propriile relatari despre banii acumulati inainte de 1989 ca si comandant de petrolier, apoi situatiile financiare ale firmelor sale si ale sotiei sale, incluzand profitul rezultat si, din el, dividendele incasate.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, celebra firma de inghetata nu le-a produs Mariei si lui Traian Basescu decat 24 de milioane de lei in sapte ani, o suma mai consistenta - circa o jumatate de miliard de lei, - venind in aceeasi perioada din afacerea cu dezmembrat nave.

TRANZACtII SUSPECTE. in aceste conditii, Jurnalul National dezvaluia doua tranzactii facute de Basescu la finalul mandatului de ministru ce ridicau cel putin semne de intrebare.

La 9 august 2000, Traian Basescu cumpara un teren intravilan de 3.700 de metri patrati, situat in Aleea Privighetorilor, pe care plateste dintr-o singura miscare, cel putin asa scrie pe hartie, circa un miliard si jumatate de lei. "Pretul vanzarii este de 1.483.244.000 lei, pe care noi, vanzatorii, i-am primit in intregime de la cumparator azi, la data autentificarii contractului", se arata in actul de vanzare-cumparare. O adevarata afacere, avand in vedere ca Basescu a reusit sa achizitioneze cu numai 50.000 de dolari un teren de 3.700 de metri patrati in Baneasa, intr-o zona rezidentiala.

Primarul general de atunci a reusit practic sa sparga piata, intrucat a cumparat cu 13 dolari metru patrat de teren care in ofertele agentiilor imobiliare era cotat undeva intre 90 si 200 de dolari. Vanzatorul - un anume Peticila Nicolae, care mostenise terenul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.