O fundatie necunoscuta a obtinut anularea documentelor care dau drept Fondului Bisericesc Ortodox sa functioneze .In consecinta, cele 192.000 ha de padure solicitate de Fond nu mai pot fi retrocedate
Judecatoria Suceava a decis anularea actului constitutiv si a statutului fundatiei Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei (FBORB) in urma unei cereri de constatare a nulitatii absolute a acestei fundatii formulata de fundatia "Pro Fondbis-1946, Semper" din Suceava, a declarat Dan Ioan Aldea, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor, ieri, intr-o conferinta de presa. Decizia instantei, pronuntata pe 2 mai 2007, poate fi atacata cu apel.

Fundatia Pro Fondbis-1946, Semper, a fost inregistrata la Judecatoria Suceava in data de 13 aprilie 2006, scopul acesteia fiind de a intreprinde toate demersurile legale in vederea reactivarii vechii Fundatii Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei. Functionarea acestei fundatii este pe termen determinat, pana la reactivarea legala a vechii entitati juridice. In aceeasi luna cu infiintarea, Pro Fondbis a inaintat Judecatoriei Suceava o cerere prin care a cerut constatarea nulitatii absolute a fundatiei FBORB ca si continuator al fundatiei cu acelasi nume, care si-a incetat activitatea in mod abuziv in 1948. Fosta entitate juridica era persoana juridica de drept public, iar actuala entitate juridica este o persoana juridica de drept privat, ca orice fundatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.