Ministerul Transporturilor va prezenta Guvernului in perioada urmatoare un memorandum privind introducerea taxei de autostrada, executivul urmand sa decida daca va lansa o astfel de taxa in cazul soselelor aflate in executie pentru care finantarea nu este asigurata integral

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban a declarat ieri, ca exista doua modalitati de taxare. Una dintre acestea vizeaza introducerea unei taxe de autostrada, iar cea de-a doua are in vedere asigurarea finantarii de catre constructor, urmand ca acesta sa recupereze fondurile investite de la bugetul de stat, pe o perioada de 15-20 de ani, a spus Orban.

El a precizat ca autoritatile nu au stabilit inca nivelul taxei de autostrada, care va tine insa cont de intensitatea traficului, de costurile de finantare a sectiunii respective, precum si de puterea de cumparare a populatiei.
Potrivit oficialului, proiectele de constructie de autostrazi ar fi mult intarziate daca lucrarile vor continua cu fonduri asigurate exclusiv de la buget.

Orban a mai spus ca va initia "de urgenta" procedurile de concesionare a tuturor sectoarelor de autostrada care nu au asigurata finantarea.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.