La doar cateva zile de la eliminarea PD de la guvernare, judecatorii instantei supreme au decis ca parintii fostului ministru al justitiei Monica Macovei nu pot fi proprietarii imobilului din strada Ioanid. Aceeasi instanta a avut insa alta opinie in mandatul lui Macovei cand, printr-o "manevra" de hocus-pocus, a dat castig de cauza parintilor ex-ministrului.

Nebunia din justitie continua cu propunerea ministrului Tudor Chiuariu de al schimba din functie pe procurorul-sef din cadrul DNA, Doru tulus.

Un complet de trei judecatori de la instanta suprema a admis cererea de revizuire facuta de Ana Maria Petrini si a stabilit ca este proprietara imobilului revendicat din strada Ioanid. Revizuirea a fost facuta impotriva unei sentinte irevocabile a aceleiasi instante, care a dat castig de cauza pa­rintilor fostului ministru al justitiei. Dosarul "Casa parintilor Monicai Macovei" a fost solutionat luna trecuta, dupa sapte ani de procese. O ancheta penala solutionata cu neinceperea urmaririi penale la Parchetul General si una disciplinara la CSM. "Mi s-a facut, in sfarsit, dreptate", ne-a marturisit Ana Maria Petrini.

Avocatul Nicolae Radulescu Botica ne-a declarat ca in cererea de revizuire a explicat judecatorilor concluziile anchetei CSM, care au relevat ca, la judecarea cauzei, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, Dan Cornoiu, si presedinta Completului 2, Luana Stancu, "contrar tuturor regulilor si deontologiei profesiei de magistrat, au schimbat completul care urma sa judece cauza".

"Nu stiu ce va face doamna Petrini cu imobilul. Avand in vedere ca este in etate, i-am recomandat sa-l vanda", a conchis avocatul. Ana Maria Petrini arata in cererea de revizuire ca dreptul sau la un proces echitabil a fost "calcat in picioare de interesele meschine ale celor doi magistrati".