Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman Situatia interna din Romania a fost unul dintre subiectele intalnirii de la Cotroceni dintre presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Presedintele interimar l-a asigurat pe diplomatul american ca relatiile cu partidele, cu guvernul si cu parlamentul ar fi intrat intr-un stadiu de normalitate. De pe agenda nu a lipsit si subiectul militarilor romani din Irak.

La intalnirea de la Cotroceni ambasadorul Taubman a subliniat ca pentru Statele Unite este important ca parteneriatul strategic cu Romania sa continue.

La randul lui presedintele interimar Nicolae Vacaroiu l-a asigurat pe diplomat ca angajamentele internationale ale Romaniei vor fi respectate si ca nu se va adopta un eventual calendar al retragerii militarilor din Irak fara consultari prealabile cu Statele Unite.

Dealtfel intr-un interviu pe care l-a acordat revistei 22, ambasadorul Nicholas Taubman a nuantat valorile acestui parteneriat strategic despre care a spus ca il considera de termen lung.

Colaborarea in cadrul NATO a spus domnul Taubman ar trebui lasata in afara disputelor politice.

Totusi a fi membru NATO sau al Uniunii Europeane implica standarde inalte de guvernare democratica a adaugat domnia sa care s-a declarat in acelasi timp ingrijorat de "unele tactici politice care nu mi se par fair play".

"Cred ca acum ar trebui sa existe un singur scenariu: acela al sanselor egale si al unei competitii in care regulile jocului sa nu se schimbe de pe-o zi pe alta", a spus Nicholas Taubman.

In acelasi interviu acordat revistei 22, ambasadorul american mai trage un semnal de alarma legat de posibilitatea ca investitorii straini sa fie descurajati de o situatie politica interna agitata.

"Trebuie sa existe statul de drept, previzibilitate si stabilitate", a accentuat domnul Taubman.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.