Acuzat ca ar fi fost colaborator al Securitatii, Neculai Constantin Munteanu a vorbit despre viata unui jurnalist la Europa Libera, ieri-dimineata, in cadrul Conferintelor Teatrului National din Bucuresti.

Folosind un ton ironic, Munteanu a relatat amenintarile, santajele si "strategiile de neutralizare" pe care Securitatea le punea la punct pentru disciplinarea "obiectivelor" care incomodau si criticau realizarile regimului comunist din Romania.

Intimplarile cu informatori infiltrati comod in conducerea TVR si in redactia revistei "Cinema", unde a lucrat N.C. Munteanu inainte de a pleca la München, cu numeroase campanii de denigrare si lovituri sub centura, toate acestea documentate prin materiale din arhiva personala si din dosarul "Melita si Eterul", pe care Securitatea l-a dedicat Europei Libere, au fost argumentele pe care jurnalistul le-a folosit pentru a dezamorsa acuzatiile care i s-au adus. Potrivit lui Munteanu, acestea "au aparut pentru prima oara in Romania intr-un ziar condus de un mare ziarist mic si aveau ca sursa o buruiana parlamentara, dar isi au sorgintea la Europa Libera".