O tanara din Arad a murit din cauza suprasolicitarii de la locul de munca din orasul aradean Ineu

Aceasta este concluzia la care au ajuns angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca Arad (ITM) dupa ce au finalizat un control la punctul de lucru al SC Delphi Packard Romania SRL din
Ucisa de prea multa munca

Irina avea 23 de ani si muncea pana la 16 ore pe zi

Potrivit purtatorului de cuvant al ITM Arad, Florina Higiosan, inspectorii de munca au stabilit faptul ca la acest angajator nu s-au respectat prevederile legale privind efectuarea muncii suplimentare precum si acordarea zilelor de repaus saptamanal. "in cursul lunii aprilie 2007, din dispozitia conducerii societatii, o parte din salariatii unitatii, inclusiv tica Irina, tanara decedata, au lucrat zilnic 12 ore fara a avea o perioada de repaus de 24 de ore, asa cum este prevazut in Codul Muncii.

Inima Ralucai a cedat din cauza celor 14 ore de munca zilnic?

In zilele de 14 - 15 aprilie 2007, salariatii, inclusiv tica Irina, au lucrat 14 -16 ore continuu", ne-a declarat Florina Higiosan. Din documentele prezentate de angajator in cazul salariatilor din banda 427, unde a lucrat si tica Irina, a rezultat ca nu exista acceptul acestora in legatura cu efectuarea orelor suplimentare, incalcandu-se astfel dispozitiile Codului Muncii. Inspectorii au aplicat doua amenzi, in valoare de 3.000 lei fiecare.

Irina era nevoita sa faca naveta, tanara pleca dimineata la 4.00 de acasa si se intorcea seara la 20.00. Se plangea mereu ca e la capatul puterilor, dar nu isi permitea sa ramana fara serviciu. Era o simpla muncitoare, dar extrem de constiincioasa si nu pleca niciodata fara sa isi termine treaba. in ultimul timp tragea si mai tare pentru ca tocmai aflase ca urma sa fie avansata.

Raluca a murit cu dosarele in brate

Raluca Stroescu, tanara de 33 de ani, care a murit in Bucuresti, din cauza epuizarii fizice, a lucrat la firma Ernst & Young in evidentele careia nu se regaseste, insa, inregistrat programul de 12-14 ore zilnic. Colegii Ralucai au declarat ca fata muncea in fiecare zi in acest ritm si ca programul de opt ore era, de fapt, trecut, doar pe hartie.

Medicii legisti au stabilit ca Raluca avea sub 40 de kg greutate si ca inima ei era afectata de o fibroza miocardica, boala ce i-a provocat o tulburare de ritm cardiac, fatala. Tanara a fost gasita moarta in casa, avand in brate mai multe dosare de la firma.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.