SUA vor trimite in august in Romania un batalion de soldati dislocat de la baza din Vilseck, Germania, iar in 2008 ar urma sã inceapã rotatia efectivã a trupelor americane, pe o duratã de sase luni, la facilitãþile militare puse la dispozitie de Romania si Bulgaria, relateazã The Stars and Stripes.

Potrivit editiei electronice de vineri a publicatiei militare americane, Statele Unite vor trimite un batalion in Romania, in august, de la Vilseck - regimentul al II-lea de cavalerie (Stryker), care are baza in Germania.

In 2008, brigãzi complete vor incepe rotaþia de sase luni, fortele fiind impãrþite intre bazele din Romania si Bulgaria, scrie The Stars and Stripes. Facilitãtile militare puse la dispoziþie de Romania si cele care vor fi operaþionale in Bulgaria incepand din 2008 au fost alese pentru importanta lor strategicã, a declarat general maior Mark Hertling, comandantul operaþiunilor din Europa ale armatei americane si adjunct al sefului de Stat Major.

"Se aflã intr-o zonã foarte importantã de pe teritoriul unor noi state partenere, intr-o regiune care chiar este un loc ce a constituit, din punct de vedere istoric, o rutã de tranzit pentru bãietii rãi", a declarat Hertling intr-un interviu acordat publicatiei luna trecutã. Bazele vor gãzdui trupe americane care vor veni aici pe baza principiului rotatiei pentru a se antrena sub comanda Forþei Comune de Est, ce va avea cartierul general la baza aerianã de la Mihail Kogãlniceanu.

Armata nu a fixat incã o datã, dar sperã sã inaugureze in curand Forta Comunã pentru Europa de Est, ce va fi administratã preponderent de armata terestrã, cu sprijin din partea forþelor aeriene americane. Alte locuri de antrenament din Romania sunt poligoanele de la Smardan, Babadag si Cincu, reaminteºte The Stars and Stripes. Principala bazã care va fi folositã in Bulgaria este cea de la Novo Selo, de langã Sliven, la circa 240 de kilometri sud-vest de Mihail Kogãlniceanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.