Dupa Codrut Seres, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala si impotriva ministrului Comunicatiilor, in dosarul privatizarilor strategice

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au inceput la sfarsitul lunii trecute urmarirea penala impotriva ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, in dosarul privatizarilor strategice, in care mai este inculpat si fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. Nagy a fost citat luni, 7 mai, la Parchetul General, pentru a i se prezenta rezolutia prin care s-a dispus inceperea urmaririi penale impotriva sa.

Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu si premierul Calin Popescu Tariceanu au fost informati, ieri, de catre procurorul general, Laura Codruta Kovesi, ca, prin rezolutia din 27 aprilie 2007 a DIICOT, s-a inceput urmarirea penala fata de Zsolt Nagy, sub acuzatia de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational. Totodata, la sedinta de ieri a Guvernului, Nagy l-a informat pe primul-ministru de scrisoarea procurorului general privind inceperea urmaririi penale impotriva sa, dupa care a parasit sala fiind inlocuit de un secretar de stat, transmite Mediafax.

La dispozitia procurorilor

Zsolt Nagy a declarat ieri ca va sta la dispozitia anchetatorilor pentru solutionarea cazului legat de presupusa retea de spionaj a bulgarului Stamen Stancev, in care este acuzat ca a fost implicat alaturi de fostul ministru al Economiei, Codrut Seres. "Voi sta la dispozitia anchetatorilor pentru solutionarea acestui caz, pe care il consider artificial, intrucat apare constant, in functie de situatia crizei politice din Romania", a precizat Nagy. De asemenea, ministrul Comunicatiilor a spus ca nu va demisiona din functie dupa ce a inceput urmarirea penala fata de el.

"Nu voi demisiona si voi continua sa fac ceea ce fac si in prezent, adica voi fi ministrul Comunicatiilor", a afirmat Nagy. Potrivit presedintelui UDMR, Marko Bela, Zsolt Nagy este nevinovat si nu are de ce sa-si dea demisia din functie. "De ce sa-si dea demisia? In continuare sustinem ca Zsolt Nagy este absolut nevinovat. Nu cunoastem nici un fapt sau indicii pe baza carora ar trebui sa fie retras din functia de ministru", a precizat Marko Bela. Totodata, potrivit purtatorului de cuvant al presedintelui interimar, Nicolae Vacaroiu nu il va suspenda din functie pe ministrul Nagy, atat timp cat nu au aparut elemente noi fata de momentul in care Comisia Prezidentiala s-a pronuntat in cazul acestuia. Potrivit Constitutiei, daca s-a cerut urmarirea penala a unui ministru, presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestuia din functie. Altfel, doar trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.