In Romania functioneaza o retea care are drept tinta batranii instariti . Acestia sunt vanati de fete tinere care-i omoara "prin stres" dupa cateva luni de mariaj

Detectivii particulari, dar si politistii de la criminalistica, se confrunta in ultimii trei ani cu tot mai dese cereri ale unor familii de a urmari cupluri formate din barbati de peste 70 de ani si femei de 20 - 25 de ani. Din aproape in aproape, specialistii in urmariri din tara noastra au depistat grupari foarte bine organizate care lanseaza momeala feminina, ii determina pe batrani sa se casatoreasca, apoi ii omoara prin stres, averile acestora fiind luate de proaspetele sotii.

"Cu un an in urma am primit o solicitare de la o familie din Statele Unite care ne-a solicitat pentru investigarea unui deces dubios. Un american de 75 de ani, vaduv, a venit in Romania si a cunoscut o tanara. Dupa scurt timp s-au casatorit in Ungaria.

In mod straniu, batranul a decedat dupa cateva luni. Am inceput ancheta si am deslusit nebuloasa. Fata facea parte dintr-o grupare care l-a urmarit pe septuagenar, i-a inaintat momeala, omul s-a indragostit si a urmat casatoria. Moartea lui a survenit din cauza stresului la care a fost supus. Aproape 24 de ore din 24 era tarat prin cluburi si supus unor suprasolicitari care i-au fost fatale.

A murit de epuizare, pur si simplu. Dupa deces, asa-zisa sotie a intrat in posesia tuturor cardurilor sale, cateva zeci de mii de dolari si ameninta sa ii ceara toata averea. Prin dovezile pe care noi le-am adus, copiii decedatului au reusit sa anuleze casatoria. Acesta este doar un caz. Mecanismul a devenit un fenomen in Romania", ne-a spus Maria Bumbaru, presedintele Asociatiei Nationale a Detectivilor Particulari (ANDP).

Savant roman, sedus de o pustoaica

Din cate spune sefa detectivilor, aceste grupari ale "mireselor mortii" sunt foarte bine organizate si detin o multime de informatii despre victimele lor. Cei care conduc organizatia sunt barbati tineri. Dupa ce aduna datele, ei trimit la inaintare cateva tinere, de multe ori studente, membre ale grupului, din care victima alege una. "Recent, un om de 70 de ani, o somitate in lumea stiintei, s-a indragostit de o fata de 20 de ani. Omul nu a rezistat farmecelor, s-a mutat de acasa si, la un moment dat, a hotarat sa-si treaca toata averea, nu putina, pe numele tinerei sale iubiri. Familia a innebunit. Au apelat la detectivii particulari si au reusit sa dea de urmele fetei. Intre timp, inamoratul profesor a murit. Pana la final, proaspata vaduva a acceptat sa renunte la orice pretentii in schimbul unei sume consistente de bani", explica presedinta ANPD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.